18. Juni 2012
Der
var lagt en nøje tidsbestemt plan for ølsmagningen, for når man skal gennem 43
øl, skal det foregå med en vis kontinuitet. Der var en pause efter 11 øl og
efter 22 skulle vi have mad. Hvis man af en eller anden naturlig grund var nødt
til at forlade bordet midt i smagningen, kunne man nemt komme bagefter, men
heldigvis var smagsprøverne ikke større end man kunne nå at komme op til feltet
igen ( 5 cl af hver øl )
17.
Ugly Duck Vanilla Coffee Porter ( 10,0% - 18. Carlsberg Master Brew ( 10,5% ) –
19. Vestfyen Stout ( 6,0% ) – 20. Vaarst Bryghus ( Allans hjemmebryg ) Chocolate
Musc ( 8,1% ) – 21. Midtfyn Imperial Stout ( 9.5% ) – 22. Douden Carolus Cuvee
van der Keizer ( 10.0 % ).
Denne
del af smagningen indeholdt nogle væsentlig højere procenter end første del.
Ugly
Duck er jo et nyt bryggeri tilknyttet Indslev på Fyn. Det er Martin Jensen fra
det gamle Råsted Bryghus, der står for denne ikke-hvedeøl produktion. Det er
blevet til en bred vifte at alternative bryg, hvoraf nogle er mere vellykkede
end andre, men i hvert fald eksperimenterende. ”Vanilla Coffee Porter”
indeholder præcis hvad den lover. Martin Jensen har brugt ”a whole freaking day”
på at brygge kaffe til denne øl, så det er garanteret ægte håndværk. Pilsner-,
karamel-, chokolade og sortmalt, samt rug, havre, vanilje og kaffe. Humlen er
Magnum og Nelson Sauvin. En blød og lækker drik med kaffe, sukker, vanilje og
såmænd også en snert af lakrids.
Vestfyen”Stout”
kan ikke helt gøre den kunsten efter, men den er også væsentlig billigere. Det
er en mild porter. Vi fik også lidt information om porter/stout, men blev dog
ikke særlig meget klogere på denne øl, for det er noget værre rod, hvilket
Allan Carlé ikke lagde skjul på.
Jeg
var lige ved at gå glip at hjemmebrygget fra Vaarst, men fik dog smagt den –
dog uden særlig meget opmærksomhed, da næste øl allerede var på vej rundt. Det
var så vidt jeg forstod med chokolade og muskatnød.
Anden
afdelings sidste øl var lidt af en overraskelse. jeg kender godt ”Cuvee vander
keizer” fra Gouden Carolus, men den øl der blev hældt op lignede ikke det jeg
havde forventet. Det var en lys, ufiltreret tripel øl. Det viser sig at de
brygger to udgaver – ”Blauw” og ”Rood”. Man begyndte at brygge den lyse ( rood
) udgave ti år efter den mørke. Der er brugt flere forskellige malttyper og 3
urter ( åbenbart hemmelige ). Humlen er belgisk, hvilket kan være styrian, saaz
eller engelske typer, dyrket i Belgien. Den er lagret i 3 mdr. Glimrende, lidt
sødlig krydret øl, der var en god afslutning på anden etape.
Maden
var ikke helt klar endnu, så vi snuppede endnu en øl, men det var ikke den
næste i række. den ville være for let, så i stedet tog vi øl nr. 39 – Hancock Dark
Gambrinus ( 9,5% ).
Maddepotet
var som nævnt grillstegt pattegris med flødekartofler og salat. Det var et
vellykket måltid, der gav styrke til at begive sig ud på den sidste strækning.
23.
Thy Pilsner ( 4,6% ) – 24. Refsvindinge Den Sorte enke ( 5,7% ) – 25.
Refsvindinge Enkens Anden Lyst ( 5,7%) – 26. Indsle Hvede IPA ( 5,5% ).
Refsvindinge
har været på banen i lang til. De lavede jo ”Ale nr. 16”, der var den første
overgærede øl i Danmark i nyere tid. og de har altså også lavet 2 edderkoppeøl –
en mørk og en lys.
”Den
Sorte Enke” er en mørk hvedeøl ( kalder de det, da der er hvede i ). Der er nu
ikke særlig meget traditionel hvedearoma at spore. Der er også mørk bygmalt og
havre. Pomeransskal og stjerneanis giver en lidt sødlig smag, hvor man også
aner lakrids.
”Enkens
Anden Lyst” er til gengæld lys, og krydret med pomeransskal og timian. Den
falder noget mere neutral ud. ( Det skal lige nævnes, at man også brygger ”Den Grå
Enke” med røgmalt )
Fortsættes………
Ingen kommentarer:
Send en kommentar