5. August 2013
Selvom
jeg nu forlader tysk øl, forlader jeg dog ikke de tyske øltyper. Weissbier er et
fortræffeligt middel til at bekæmpe varmen, og den mørke udgave passer godt til
grillmaden også. Vi skulle for anden gang prøve vores nye roterende grillspyd
til at lave en grillkylling. Den blev fin, men næste gang skal den have lidt
længere tid på lavere varme. Man må jo forsøge sig frem.
Bryggerigaarden
har lavet en dansk udgave af en ”dunkel weissbier”. Den virker nu meget tysk i
udtrykket, og det er jo ikke så galt.
Det
er stort set dette der også skrives på etiketten. Bryggerigaarden er en
sammenslutning af flere af Vejles førende restauranter. Så vidt jeg forstår af
den noget rodede historie, er det Vejle Bryghus der står for øllet til
restauranterne. Her er det jo Allan Poulsen fra det gamle Brøckhouse, der står
i spidsen og det borger jo for godt øl. Men det er svært af finde oplysninger
om deres øl på hjemmesiden. Når man klikker på ”startside” kommer man ind på
Vejle Bryghus’ hjemmeside, og her er det ganske andre øl, der er udstillet. Det
kan også være, at det er anderledes, for det oplyses på flasken: Brygget i EU
for United Beverage, Egå”
Videre
udforskning af den vej viser at United Beverage er stiftet i 2012 og er en
sammenslutning af flere jyske bryghuse – Randers Bryghus, Vejle Bryghus og
Bryggerigaarden. Det blev det jo ikke helt opklaret af.
”Mørk
Hvede” er en brun, uklar øl på 5,1%. Der anes livlig bobleaktivitet og der er
luftigt hvidt skum på toppen. Typisk tysk hvedearoma med pære og krydderi og
lidt brændt malt. Den føles temmelig let. Smagen er god med fin fylde. Den er
nok til den søde side med fine noter af pære/banan.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar