Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. august 2013

Tid til en øl - Bryggerigaarden Mørk Hvede

 
5. August 2013
 
Selvom jeg nu forlader tysk øl, forlader jeg dog ikke de tyske øltyper. Weissbier er et fortræffeligt middel til at bekæmpe varmen, og den mørke udgave passer godt til grillmaden også. Vi skulle for anden gang prøve vores nye roterende grillspyd til at lave en grillkylling. Den blev fin, men næste gang skal den have lidt længere tid på lavere varme. Man må jo forsøge sig frem.
Bryggerigaarden har lavet en dansk udgave af en ”dunkel weissbier”. Den virker nu meget tysk i udtrykket, og det er jo ikke så galt.
Det er stort set dette der også skrives på etiketten. Bryggerigaarden er en sammenslutning af flere af Vejles førende restauranter. Så vidt jeg forstår af den noget rodede historie, er det Vejle Bryghus der står for øllet til restauranterne. Her er det jo Allan Poulsen fra det gamle Brøckhouse, der står i spidsen og det borger jo for godt øl. Men det er svært af finde oplysninger om deres øl på hjemmesiden. Når man klikker på ”startside” kommer man ind på Vejle Bryghus’ hjemmeside, og her er det ganske andre øl, der er udstillet. Det kan også være, at det er anderledes, for det oplyses på flasken: Brygget i EU for United Beverage, Egå”
Videre udforskning af den vej viser at United Beverage er stiftet i 2012 og er en sammenslutning af flere jyske bryghuse – Randers Bryghus, Vejle Bryghus og Bryggerigaarden. Det blev det jo ikke helt opklaret af.
”Mørk Hvede” er en brun, uklar øl på 5,1%. Der anes livlig bobleaktivitet og der er luftigt hvidt skum på toppen. Typisk tysk hvedearoma med pære og krydderi og lidt brændt malt. Den føles temmelig let. Smagen er god med fin fylde. Den er nok til den søde side med fine noter af pære/banan.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar