Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 13. august 2013

Tid til en øl - Samuel Adams Latitude 48 IPA


13. August 2013

Boston Beer Company er USAs  største mikrobryggeri – eller håndværksbryggeri ( craftbrewery ) som de ynder at kalde sig. 290 millioner liter øl om året får de produceret. Det næststørste er Sierra Nevada, der kun får brygget en tredjedel. Til sammenligning brygger Carlsberg 430 millioner liter.

Men Boston brygger altså temmelig meget øl og personligt synes jeg godt om deres flagskib – Samuel Adams Boston Lager.

Jeg har tidligere fortalt om Samuel Adam, der bla var medunderskriver at Uafhængighedserklæringen og en af hovedmændene bag The Boston Teaparty. Han var brygger og derfor er det meget naturligt at Jim Koch fra Boston Beer Company opkaldt sin ølserie efter ham.

”Latitude 48 IPA” er bryggeriets India Pale Ale med humle, der er dyrket på 48. breddegrad. Det er Hallertau Mittelfrüh, East Kent Goldings, Zeus, Simcoe og Athernum og - som noget nyt i 2013 udgaven – Mosaic. Det er en flot ravfarvet, klar øl med hurtige bobler. Cremet hvidt skum der sætter sig på glassets sider. Dejlig duft af ”mørk” humle. Gamle jordede fyrrenåle ( pine ) og som modsvar lidt eksotiske, sødlige humlenoter. God fylde der ender i en snerpende fornemmelse. Kortvarig sødme efterfulgt af humle. Især pine og lemon. Bitterheden virker ikke så påtrængende, hvilket jo er et plus i min bog, men jeg ser at den alligevel når 60 IBU. Alkoholprocenten er 6,0%.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar