Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 24. august 2013

Tid til en øl - Krombacher Dunkel


24. August 2013

I dag har vi vandret en dejlig lang tur i Hammer Bakker, så vi var en smule mødige da vi nåede hjem igen. Aftensmaden stod på revelsben på grillen og dertil en ”Dunkel” fra det tyske bryggeri Krombacher.

Bryggeriet blev grundlagt i 1803 af Johannes Haas og er et af største privatejede bryggerier i Tyskland. I begyndelsen blev vandet til bryggeriet fragtet med oksekærre fra en kilde ved Grumberg, men i 1854 betalte Haas 17 guilders til kirken, der havde etableret en vandledning til byen.

I 1896 blev bryggeriet solgt til Otto Eberhardt og tog navneforandring til ”Hausbrauerei Eberhardt & co.”. Bryggeriet er siden 1922 i familien Schadebergs besiddelse. Bryggeriet ligger i Krombach, Nord Rhein-Westfalen. Det kører en kampagne til bevarelse af regnskoven. Kromberger Pils fra 1890 er den mest solgte pilsner i Tyskland.

”Krombacher Dunkel” er en mørk øl på 4,8%. Den er toppet af et beige, cremet skumlag, og man bliver mødt af en duft af malt og mørkt brød. Det er en letdrikkelig øl med en smag af ristet malt. Bitterheden er mest fra den ristede malt, men til sidst sukker en svag humlebitterhed op.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar