Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 2. august 2013

Tid til en øl - Diekirch Premium


2. August 2013

Fredag kørte vi i regnvejr mod Luxemborg. Først til byen Clairvaux, hvor vi så byen og kirken. Derefter gik vi ad en lille stejl sti til klosteret, hvor man kan se kirken og en lille udstilling om dagliglivet på klosteret.

Derefter kørte vi til Vianden, hvor den store middelalderborg knejser over byen. Vejret var i mellemtiden blevet godt, og solen skinnede.

Her var der ingen rundvisning, men man kunne følge pilene rundt i forskellige rum. Både ude og inde havde man givet plads til kunsthåndværkere, så der var liv på borgen. Smykker, lys og sæber, buer og skjolde ag meget mere. Mange ting havde med borg og middelalder at gøre. I riddersalen var der udstillet middelaldertøj. Over 500 stykker tøj – kjoler, narredragter og ridderkapper. Alt sammen at høj kvalitet, og lavet af en lille fransk dame, der kun kunne tale fransk. Heldigvis tilbød en ung pige at være tolk, så vi fik snakket lidt med hende.

Lige nedenfor borgen var der en lille cafe, hvor jeg bestilte en ”Diekirch Premium”. En pilsner fra Luxemborg.

 
Bryggeriet Diekirch lå oprindeligt i byen af samme navn. Det er nu muligvis flyttet til Belgien. Ejeren er den store koncern Anheuser-Busch/ InBev. Black Ben skriver på sin ølblog, at 1500 protester på Facebook fik reddet bryggeriet. Det var da en fornuftig brug af Facebook.
Opskriften til deres ”Primium” stammer fra 1871. Det er en traditionel pilsner på 4,8%. Den er lys gylden med meget uens bobler. Svagt hvidt skum på toppen. Duft af malt, kiks og lys frugt. Den føles frisk og let. Let frugtig smag med en smule bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3
Så kørte vi til ”Little Schweiz”, hvor vi gjorde holdt ved nogle meget smalle kløfter. Klipper er ikke så høje, men de slugter ( nærmest revner i klippen ) der går igennem er smalle. Et enkelt sted advares med 30 cm, så der skulle jeg ikke lige igennem.
 
 
Et spændende område, der også byder på lange vandreruter, men det havde vi ikke tid til. Vi så et lille vandfald også, inden vi kørte tilbage til Mosel, hvor jeg endte dagen med en Bitburger på campingpladsen.
 
Jeg havde undervejs besøgt et Getränkemarkt, hvor jeg købte det luxemborgske øl der var, samt en hel del belgisk øl ( mest af kendte varer – det var så billigt ). På billedet ses øl fra Luxemborg.
 

1 kommentar:

  1. Kilden til Facebook protesten var fra den tyske Wikipedia http://de.wikipedia.org/wiki/Diekirch, dog ikke opdateret siden 2010. Det gamle bryggeri blev solgt men der bygges et nyt byggeri i byen der skulle står færdigt i 2015 http://www.tageblatt.lu/nachrichten/luxemburg/story/31970213

    SvarSlet