Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 29. august 2013

Tid til en øl - Fur American Brown Ale


29. August 2013

Fur Bryghus har tidligere lavet en brown ale – nemlig deres ”Renæssance”, men denne gang har de forsøgt med en ”American Brown Ale”. Det vil formentlig sige – en øl med mere humle og gerne amerikansk. Der gives ikke oplysninger om humletyper – hverken på etiketten eller på nettet. Fur Bryghus har den ikke på deres hjemmeside endnu.

Denne øl er med i Kvicklys ølvalg 2013 og denne konkurrence udmærker sig ved  at alle øl er under 6.0%. Denne brown ale holder 5,5%. Selvom jeg er en ynder af stærke øl, kan jeg godt se ideen i at lave smagfulde øl med lav alkoholprocent.

Fur ”American Brown Ale” er en smuk mahognyfarvet øl og lyst skum. Der stiger nogle få, sløve bobler til tops i glasset. Duften er præget af malt og rugbrød. Jeg fornemmer lidt kastanje, men det skyldes måske farven. Lidt friske humlenoter blander sig også, men de virker ikke udpræget amerikanske. Den har en udmærket fylde. Smagen er lidt mere neutral. Der er lidt antydning af malt og karamel og der sluttes at med en lidt mørk bitterhed. Det virker heller ikke her, som om man har brugt frisk citrushumle fra staterne.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar