Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 14. august 2013

Tid til en øl - Deschutes Black Butte Porter


14. August 2013

Deschutes Brewery ligger i Bend, Oregon med udsigt over Deschutes River. Gary Fish etablerede  det som en brewpub i 1988 og der brygges stadig øl på stedet, selvom man også har åbnet et bryggeri i Portland.

Blandt de første øl på markedet var ”Black Butte Porter” – opkaldt efter det gamle kegleformede bjerg man ser på etiketten. Deschutes National Park er et kendt feriested med friluftsliv og gode golfbaner.

”Black Butte Porter” ( ”butte” udtales ”bjute” ) er en porter på 5,2%. Farven er næsten sort, men den har et rødligt skær i lyset. Der er brugt pale ale malt, samt carapils-, chocolate-, crystal- og hvedemalt. Humletyperne er Cascade, Bravo og Tettnanger og man ender med en bitterhed på 30 IBU. ( Opskriften ligger på deres hjemmeside under ”Homebrew”, men det er kun ingredienser ( ”temps, times and weight are the challenge. Happy brewing!” ))

På hjemmesiden kan man også se et videoindslag om denne øl fra brygmester Veronica Vega.

Dejlig duft af sødlig, ristet malt, mørk chokolade og en note af jord. Blød i begyndelsen, men bliver noget skarpere mod slutningen. Sødlig smag af kaffe med sukker og chokolade, godt balanceret af humlen. Behagelig, mærkbar bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar