28. August 2013
Også
i aften blev det til en sen øl, for jeg tager direkte fra arbejde til kor, som
startede op igen her til aften. Så aftensmad bliver der ikke meget af og jeg
kan ellers godt lide at teste mine øl sammen med mad.
Aftenens
øl fra Ørbæk bliver anbefalet til asiatisk mad og det kan jeg godt forstå. Den
vil sikkert passe fint, men nu blev min aftensmad en hurtig rugbrød med ost,
som jeg skyndte mig at fortære i en pause i undervisningen. Om jeg får den
smagt til asiatisk mad er sikkert også tvivlsomt, da det ofte er temmelig stærkt,
og jeg er ikke så meget for chili og andre brændende krydderier.
”Organic
Ginger Brew” er en orangegylden øl på 4,8%. Den er ufiltreret og fremstår uklar. Skummet er luftigt og svinder ret hurtigt ind. Man bliver mødt af en
overvældende duft af citron og ingefær, men det forventes jo også. Ingredienslisten
omfatter både citron og ingefær, samt hyldeblomst – alt sammen økologisk
dyrket. Den er skarp og prikkende og efterlader en brændende fornemmelse, der
holder i lang tid. Smagen er mere afdæmpet end duften antyder, selvom ingefæren
stadig er tydelig. Det er en øl, der mere smager af ingefær end af øl, Man
kunne komme i tvivl, hvis ikke der stod, at der både er brugt byg- og hvedemalt.
Jeg
er lidt i tvivl om hvilken karakter jeg vil give den, for den lever helt op til
sit navn. Smagsmæssigt vil den passe godt til asiatisk mad, men jeg synes den
nærmest vil forstærke den brændende fornemmelse og det er ikke lige noget for
mig. Men hvis man ligesom ”Chili Klaus” fra YouTube ynder at nedsvælge stærke
chilier på samlebånd, så vil man sikkert synes, at denne bare kildrer lidt i
mundhulen.
Karakter
4 ( fordi den holder, hvad den lover )
Karakter
3 ( fordi den nok er for stærk for mig )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar