Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 10. august 2013

Tid til en øl - Paderborner Pilsener


9. August 2013

På vores Tysklandstur gjorde vi holdt omkring Paderborn for at se naturfænomenet Externsteine, og senere købte jeg øl i et Getränkemarkt i området. Så det var meget naturligt at man kunne købe øl fra Paderborner Brauerei. Dette bryggeri stamme fra 1852, men blev i 1990 overtaget af Warsteiner, der også ligger i området.

De brygger 2 typer af pilsner-øl. Den originale ”Paderborner Pilsener” og en nyere – ”Paderborner Gold”, som er kommet frem efter fussionen med Warsteiner. Det er den første jeg har fået fat i. Jeg kan ikke udtale mig om ”Gold”, men med mit kendskab til Warsteiners egen pilsner, er det vist et godt valg. I 2008 begyndte man at brygge en ”Alt” – inspireret af øllet fra Düsseldorf. Den var også på hylderne i ølbutikken.

Den er en lys, gylden pilsner på 4,8%. Mange bobler og hvidt kraftigt skum. Den har en sødlig maltet, frugtig aroma med en anelse humlenoter i retning af fyr og æble. Den føles forfriskende. Den er ikke så sød som aromaen kunne antyde. Der er en god balance mellem sødme og bitterhed. Middel bitterhed i eftersmagen. Alt i alt endnu et godt stykke håndværk fra tysk bryggeri.

Karakter 3+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar