Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 16. august 2013

Tid til en øl - Pladderballe Kalapøjser


16. August 2013

Monrad og Rislund har med deres finurlige figurer og bizarre historier skabt et univers, hvor Pladderballe Bryghus passer fint ind. Pladderballe er en fiktiv by, hvor Mogens og Hansemann Luchter slår deres folder. Og det er netop Mogens, der  blæser i den mærkværdige Kalapøjser. Et lille stykke grøn haveslange udstyret med en gul ballon. Fuldkommen idiotisk, men af en eller anden grund også sjovt.

”Kalapøjser” er nu kommet i en form, der giver mere mening – nemlig som en øl fra Pladderballe Bryghus. Det er en brown ale på 5,2%. Brygget med masser af karamelmalt. Humletypen er ikke oplyst. Øllet bliver brygget på Svaneke Bryghus.

Det er en flot brun øl, der helt lever op til sin type. Skummet er groft med en fin, offwhite farve. Lige når kapslen ryger af, breder der sig en duft af malt og rugbrød, men giver man sig tid dukker en frisk note af citrushumle frem. Denne humlenote  mærker man desværre ikke noget til i smagen, der virker temmelig neutral – for ikke at sige kedelig – med små udsving mod malt, brød og nødder. Øllet føles lidt tyndt og med en prikkende kulsyre. Men aromaen er egentlig god.

Karakter 3

Ideen med Pladderballe Bryghus er sjov og der er da også gjort meget ud af hjemmeside med henvisninger til hele Pladderballes univers. Men øllet hæver sig ikke op over middel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar