Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. august 2013

Tid til en øl - Deschutes Mirror Pond


21. August 2013

Mirror Pond er en kunstig sø, der i 1910 blev lavet i Deschutes River i byen Bend. Det var Bend Water, Light & Power Company, der lod floden opdæmme, så der kunne laves strøm til byens indbyggere. Min egen ”spejldam” i haven er ikke slet så flot, men der er da spejleffekt.

 
Deschutes Brewery har opkaldt deres pale ale efter denne smukke sø, og etiketten er prydet af søen og skoven i efterårsløv. Derudover læser vi bryggeriets motto: ” Crafted for explorers everywhere since 1988”. På halsetiketten får vi spørgsmålet: ”If you could only listen to one album forever, what would it be?” Det kan man jo tænke længe over og det samme gælder, hvis man kun kunne drikke en øl i fremtiden – hvad skulle det så være?. Vi får et svar – ” At least there’s Mirror Pond when it comes to pale ales”
Og det er såmænd heller ikke et dårligt valg, for det er en glimrende, velbalanceret pale ale. Min favorit er nok stadig Sierra Nevada, men måske er det af nostalgiske grunde.
”Mirror Pond” er brygget af pale ale malt, samt noget crystal malt og der er brugt Cascade og mere Cascade, så bitterheden ligger på 40 IBU. Denne bitterhed er faktisk godt skjult.
Det er en klar, rødglden øl på 5,0%. Få, næsten usynlige bobler og luftig, hvid skumtop. Der er ne duft af eksotisk frugt og bær, hvilket ofte giver mig et indtryk af engelsk vingummi. Behagelig og forfriskende. Smagen indledes med sødme – en svag honningnote – derefter med den eksotiske frugt fra humle. Bitterheden er som nævnt ikke frembusende, men balancerer smagen godt. En fornøjelse at drikke.
Karakter 4+

Købt i Brugsen i Vester Hassing
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar