Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 8. september 2013

Tid til en øl - Amager/Off Color Gnädige Frau


8. September 2013

I dag har vi være forsamlet i Ulsted Forsamlingshus for at evaluere vores sommerspil ”Oliver” og for at se den DVD, der blev lavet. Det var dejligt at se mange af de gode venner fra i sommer og også spændende at få set vores produktion, som vi jo kun har hørt fra bag scenen. Og næste års spil bliver ”Jorden rundt på 80 dage”. Vi glæder os allerede.

I går var det en anden interesse, jeg kunne mødes med folk om – Øldrikning. På John Bull Pub kunne man smage de fire samarbejdsbryg som Amager Bryghus har lavet. Jeg har en stående i skabet, så jeg valgte naturligvis en anden, selvom prisen var pænt høj. Men med Ølentusiasternes rabatordning ( endnu en grund til at blive medlem ) gik det.

Jeg trængte til en mørk øl og valgte derfor ”Gnädige Frau”, der er en ”Marshmallow Stout” på 10,0%. Den er brygget i samarbejde med Off Color Brewing, der er et nyt bryggeri fra Chicago. Det er John Laffler og Dave Bleitner, der etablerede bryggeriet, efter de i 2008 havde mødt hinanden på The Siebel Institute ( en bryggerskole ).

Basis for deres fælles bryg er Amagers ”Hr. Frederiksen” og John Laffler fik frie hænder til at tilsætte et amerikansk touch – og det blev marshmallows ( skumfiduser ) som man kan riste over bål, hvorved man får den lille ”delikatesse” som amerikanerne kalder ”s’more”. Jeg smagte det første gang vi besøgte vores venner i Los Angeles. Det er sødt.

I Chicago ligger en lille spiritusforretning – West Lakeview Liquors – som drives af Kristina Bozic. Bozic-familien har ejet butikken i 25 år, og ”Gnädige Frau” er en hyldest til Kristina. Det burde jo nok have været ”Fru. Frederiksen” som var basisøl.

Ingrediensliste: Malt – pale, Biscuit, Munich, Cara-Munich, hvede, sort, chokolade samt ristet byg. Humle: Tomahawk.

Derudover: Molasse, Sukker, Graham Crackers, Vanilje, Kakaobønner og Skumfiduser.

Det er en sort øl med lysebrunt skum. Det er sødme, der dominerer aromaen, hvor chokolade og vanilje fornemmes. Og skumfidus ( vil jeg tro ). Blød og lækker, og for en sukkergris som mig er smagen heller ikke for sød. Hr. Frederiksen er jo heller ikke humlefri, så der er en fin bitterhed, der tager noget af det eventuelt vammelsøde af. Ellers er det en ganske anderledes oplevelse end den originale øl fra Amager, men den er kraftfuld, kompleks, sød og spændende.

Karakter 5.

Peter fra TMOH ville ikke smage, for han vil gerne have et åbent sind, når han selv skal anmelde den på YouTube, men som man kan se på billedet, gav han den alligevel ”thumbs up”.

            


Ingen kommentarer:

Send en kommentar