Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 24. september 2013

Tid til en øl - Simon Regal


24. September 2013

I sommer var vi en tur i Luxemborg, hvor vi besøgte et supermarked. Her har man taget den tyske ide med et getränkemarkt til sig, så vi købte først ind til frokost og derefter gik vi en tur mellem drikkevarerne. Og der var både tyske og belgiske øl på hylderne, og priserne oversteg sjældent ti kroner. Så jeg købte en del belgiske øl med hjem. Men formålet var naturligvis at finde øl fra Luxemborg.

Brasserie Simon blev stiftet i 1824 af George Pauly – forfader til de nuværende ejere gennem ægteskab med Anne Cathrine Simon. I 1838 forlod Pauly-familien bryggeriet, men i 1891 overtog Chares Mathieu og Jules Simon stedet. På denne måde kom bryggeriet tilbage til rødderne. I 1906 blev Jules Simon eneejer og hans søn ( der var viceborgmester i byen – Wiltz ) førte bryggeriet videre. Det er nu femte generation af Simon-familien der ejer bryggeriet.

Brasserie Simon er det tredje største i Luxemborg efter Brasserie de Luxembourg ( Moussel og Diekirch ) og National Brewery ( Bofferding og Battin ). Det er også øl fra disse bryggerier jeg har fået fat i.

”Simon Regal” stammer fra 1953 og er en pilsner/guldøl på 5,5%. Den er brygget efter tysk Reinheitsgebot.  Den er gylden med groft, hvidt skum. Duft af nyslået græs og korn. God krop, men den bliver til en let prikkende brusen. Smagen er fyldig med en sødlig note. Den lægger sig tæt op af de tyske øl, men mere i stil med bayerske helles.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar