Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. september 2013

Tid til en øl - Oue Bryggerlaug / Mørk Pilsner / Choko Stout

 
25. September 2013

Forleden havde vi madklub hos os og der smagte vi bla. ”Simon Regal” som jeg skrev om i går.

Den ene af gæsterne havde øl med, som han havde fået af en kollega, der selv brygger i Oue Bryggerlaug. Jeg ved ikke så meget om bryggerlauget, men det har eksisteret i nogle år. Jeg har tidligere skrevet med en anden derfra om en ølsmagning, men det blev ikke til noget.

Så vidt jeg har forstået er der flere bryggere, selvom der er flere der nøjes med at nyde øllet og ikke brygger så meget selv.

Kammeraten havde to øl med. Den ene var en ”Mørk Pilsner” brygget af IBC. Betegnelsen ”mørk pilsner” er temmelig ny og egentlig misvisende, men Svaneke Bryghus leverede en godt bud  på en sådan type til Kvicklys ølvalg..

Denne udgave virkede ved første blik til at være for stærk til at være en pilsner - 7,0%. Den er brygget med Saaz humle, hvilket jo nok til gengæld er typisk for en pilsner. Det er en flot mørkebrun øl med svagt skum. God aroma med karamel og en skarp note i stil med acetone. Den har en vældig god fylde. Smagen er sødlig med karamel og en strejf af lakrids. Der er ikke megen humlebitterhed. På den måde passer betegnelsen ”mørk pilsner” ikke så godt. Den er for stærk, for sødlig og uden humle. Til gengæld passer det glimrende ind i stilen ”dunkel bock”, så jeg henregner den under denne betegnelse.

Karakter 4

 
Kasket Karl pryder også den anden øl fra Bryggerlauget – ”Chokolade Stout”. Det er også IBC, der står for denne øl. Denne øl er brygget med pilsner-, hvede-, münchener-, chokolade hvede og Aroma 100 malt. East Kent Golding, Fuggles og Saaz. De engelske humletyper er nok med for at give den rette flavour til denne engelske øltype. Derudover – chokolade, appelsinskrald, sirup, vanilje og gær.
Den minder på mange måder om ”Mørk Pilsner”. Den har samme farve, men en noget højere alkoholprocent  - 8.0%. Det er en ret ny øl fra 1. juni, og måske vil den udvikle sig med tiden. Jeg synes ikke rigtig de fine ingredienser kommer frem i smagen. Der anes måske lidt chokolade i aromaen, men ellers er det igen den lidt skarpe note, der dukker frem. Den føles blød i starten, men så frisker den lidt op i munden. Appelsin og vanilje kan jeg ikke rigtig fornemme. Det ville ellers have give en dejlig smag i øllet. Chokoladen dukker frem for hurtigt at forsvinde igen og der sluttes af med en noget skarp fornemmelse. Længere lagring kan nok trække de andre ingredienser mere frem.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar