25. September 2013
Forleden
havde vi madklub hos os og der smagte vi bla. ”Simon Regal” som jeg skrev om i
går.
Den
ene af gæsterne havde øl med, som han havde fået af en kollega, der selv
brygger i Oue Bryggerlaug. Jeg ved ikke så meget om bryggerlauget, men det har
eksisteret i nogle år. Jeg har tidligere skrevet med en anden derfra om en
ølsmagning, men det blev ikke til noget.
Så
vidt jeg har forstået er der flere bryggere, selvom der er flere der nøjes med
at nyde øllet og ikke brygger så meget selv.
Kammeraten
havde to øl med. Den ene var en ”Mørk Pilsner” brygget af IBC. Betegnelsen ”mørk
pilsner” er temmelig ny og egentlig misvisende, men Svaneke Bryghus leverede en
godt bud på en sådan type til Kvicklys
ølvalg..
Denne
udgave virkede ved første blik til at være for stærk til at være en pilsner - 7,0%.
Den er brygget med Saaz humle, hvilket jo nok til gengæld er typisk for en
pilsner. Det er en flot mørkebrun øl med svagt skum. God aroma med karamel og
en skarp note i stil med acetone. Den har en vældig god fylde. Smagen er sødlig
med karamel og en strejf af lakrids. Der er ikke megen humlebitterhed. På den
måde passer betegnelsen ”mørk pilsner” ikke så godt. Den er for stærk, for
sødlig og uden humle. Til gengæld passer det glimrende ind i stilen ”dunkel
bock”, så jeg henregner den under denne betegnelse.
Karakter
4
Kasket
Karl pryder også den anden øl fra Bryggerlauget – ”Chokolade Stout”. Det er
også IBC, der står for denne øl. Denne øl er brygget med pilsner-, hvede-,
münchener-, chokolade hvede og Aroma 100 malt. East Kent Golding, Fuggles og
Saaz. De engelske humletyper er nok med for at give den rette flavour til denne
engelske øltype. Derudover – chokolade, appelsinskrald, sirup, vanilje og gær.
Den
minder på mange måder om ”Mørk Pilsner”. Den har samme farve, men en noget
højere alkoholprocent - 8.0%. Det er en
ret ny øl fra 1. juni, og måske vil den udvikle sig med tiden. Jeg synes ikke
rigtig de fine ingredienser kommer frem i smagen. Der anes måske lidt chokolade
i aromaen, men ellers er det igen den lidt skarpe note, der dukker frem. Den
føles blød i starten, men så frisker den lidt op i munden. Appelsin og vanilje
kan jeg ikke rigtig fornemme. Det ville ellers have give en dejlig smag i
øllet. Chokoladen dukker frem for hurtigt at forsvinde igen og der sluttes af
med en noget skarp fornemmelse. Længere lagring kan nok trække de andre
ingredienser mere frem.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar