26. September 2013
Begrebet
”single malt” forbinder vi jo mest med whisky. men Husbryggeriet Jacobsen har
startet en ny Limited Edition, hvor man forsøger sig med ”Single Malt Ale”. Man
har ekperimenteret med en ny bygsort, som er dyrket på en enkelt mark på Fyn.
Denne mark gav et udbytte på 1600 kg byg, der blev sendt til Frankrig for at
blive maltet. Det gav 1500 kg basismalt og man tog deraf 150 kg til yderligere
ristning.
I
august 2012 begyndte man brygningen og øllet stod færdig d.28 august og kunne
sendes til tapning. Der er brugt ”en særlig amerikansk” humle og engelsk
overgær. ( Jeg har siden set, at der er Hallertau som bitterhumle, Amarillo som
aromahumle og Citra som tørhumle. ). Det giver en øl der mest minder om en
barley wine. Procenten er 7,1% og bitterheden ligger omkring 34 IBU.
Den
er egentlig kun til salg i København, men forleden da jeg var på besøg hos
Vinspecialisten i Aalborg, bød Sune på en smagsprøve til de kunder, der var i
butikken. Der er lavet 6000 flasker og denne var nr. 4150.
Det
er en rød øl med et varmt skær. Skumudviklingen er ikke særlig kraftig. Aromaen
er kraftig med blomme i madeira og lidt antydninger af grape fra humlen. Den
har en fyldig krop. Smagen er også præget af frugt i alkohol – blomme, melon og
pære, samt list sødlig grape. En dejlig øl, der giver lidt mindelser om
tidligere tiders gode øl fra bryggeriet. Desværre kan forsøgene med Limited
Edition ikke altid fås i Aalborg, og København ligger jo noget afsides. De øl
Jacobsen har sendt ud landsdækkende har været i svingende kvalitet, men det er
godt at se, at de stadig kan brygge noget ordentligt sammen.
Karakter
5
Dette
var et lille jubilæum. Nu har jeg anmeldt 1400 øl på bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar