1. September 2013
I
dag har vi vandret en lang tur i regnvejr ved Poulstrup sø. 7893 skridt for at
være nøjagtig. Det er et nyt mål at få gået en god tur i weekenden og nu er det
da lykkedes 2 gange.
I
går fejrede vi min datter 24 års fødselsdag. Uden hende , for hun er i Skotland
på studieophold. Men vi havde da nogle gæster og delte bla. en ”Weissbier” fra
Jacobsen. Det er lang tid siden, jeg har anmeldt Jacobsen øl, for de fleste nye
udgaver kommer ikke udenfor København, og det er jo ærgerligt.
Men
her i foråret kom en weissbier efter tysk model på markedet. Den er humlet med
Hallertau og lægger sig fint i stilen.
Ufiltreret,
orangegylden øl med kraftigt hvidt skum. Tydelig duft af banan og pære –
typiske gærnoter. På samme vis med smagen. Det er en glimrende dansk bud på en
tysk hvedeøl og derfor en smule unødvendig, for vi kan ligeså godt drikke original
fra Weihenstephaner eller Paulaner.
Karakter
3+
Jeg
ville så meget foretrække, at man sendte den gamle ”Hvede Spring Bock” på
markedet igen. Det var en hvedeøl, der skilte sig ud fra mængden med sine noter
af dild og lakrids. Desuden var den brygget udelukkende på hvedemalt – med italienske
risskaller som filtreringsmateriale. Jeg skrev om den 10. september 2008. Måske
den bedste hvedeøl jeg har smagt. Det var en limited edition, så det er
desværre slut. Nu handler det mere op fadlagring og mængden af humle.
I
næste uge fortsætter jeg med Kvicklys ølvalg, selvom det er slut.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar