Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 26. januar 2012

Tid til en øl - Carmen

26. Januar 2012
 I dag øvede vi mest standarddansene som vi skal deltage i på lørdag. Der er et stort stævne i Aalborg, hvor også 2 hold verdensmestre skal danse. Dog ikke i vores pulje. Det er en standardturnering og vores lærere, der er verdensmestre i 10-dans og verdensmestrene i standard skal deltage. Det bliver spændende. Og det er naturligvis også spændende at vi selv skal danse.
Men selvom vi mest dansede standard, fik vi også lige genopfrisket Paso Double, som vi lige er begyndt på. Det er jo en spansk flamencodans, så det var passende at jeg åbnede en flaske soansk øl de jeg kom hjem. Især en med navnet ”Carmen”
”Carmen” er kendt som en opera af Bizet, men der er faktisk også lavet en flamenco-udgave af historien.
”Cerveza-Carmen” er en spansk udseende, men moderne kvinde, der smiler til os fra etiketten. Her får vi ellers ikke mange oplysninger – ”Cerveza Artesanal ( håndværksbryg ) – 4,8% - brygget på vand, bygmalt, sukker, humle og gær”. Der er ikke yderligere tilsat noget, hvilket man er lidt stolt af.
Det er bryggeriet La Gardenia SL, der stammer fra Alcover i Tarragona, men det er næsten også det jeg kan se på nettet, hvor de fleste artikler er på spansk. ”Carmen” er beskrevet som en pilsner, men den lægger sig nok alligevel mere i retning af classic eller wiener.
Det er en sløret orangegylden øl med friske bobler og hvidt skum. Der er en let maltet aroma med sødme og en lille citrusnote fra humlen. Den føles let ( tynd ) i munden, men fremstår alligevel skarp og prikkende. Let at drikke. Smagen er også præget af mere sødme end man normalt forbinder med pilsner. Der er et sødligt strejf af mandarin og faktisk er der en helt pæn bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar