Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 9. januar 2012

Tid til en øl - Three Floyds Lord Admiral Nelson

9. Januar 2012
I går kom nogle venner på besøg. Det var til en fødselsdag i deres familie, jeg første gang stiftede bekendtskab med nogen, der specifikt interesserede sig for øl. Der blev ikke serveret vin, men kun øl og rom til dessert.
Så vi fandt et par spændende flasker frem. Først nød vi en ”Lucky Jack” ( american pale ale ) fra Lervig i Norge, men til maden åbnede vi så en øl, der var lidt i samme stil, men autentisk amerikansk.
Det var ”Lord Admiral Nelson” fra det berømte bryggeri Three Floyds i Indiana. Bryggeriet stammer fra 1996 og lå først i Hammond, men flyttede senere til Munster. Det hedder Three Floyds, fordi det er to brødre og deres far  - alle med efternavnet Floyd – der driver bryggeriet. Det ha i mange år været regnet for et af verdens allerbedste bryggerier, og de har ingen problemer med at få afsat deres øl i USA. Derfor er det vanskeligt at finde herhjemme. Men et par forskellige typer havde forvildet sig til Ølkonsortiet i Aalborg. Jeg har tidligere skrevet om ”Gumbalhead” og deres berømte ”Dark Lord Imperial Stout”
De fleste af bryggeriets etiketter er i amerikansk tegneseriestil. Her ser vi den enarmede Lord Nelson i kamp med en kugle gennem hatten. ”Special Bitter” står der på begge sider. Jeg skrev før at det var en autentisk amerikansk øl, og det er jo også rigtigt, men denne er lavet som en europæisk ESB ( Extra Special Bitter ). Det er sikkert også derfor den er opkaldt efter en af Englands kendeste skikkelser. Der er brugt engelsk Fuggles humle – også som dryhopping, og de fleste ingredienser er engelske. Den stammer fra 2007, hvor den blev præsenteret ved ”Night of the living ales” – en stor ølfestival i Chicago i marts måned.
Det er en rødgylden øl på 6,5% Den er ufiltreret, og det allersidste ligner noget grumset mosevand. Men den har en dejlig aroma, hvor ananas og pine blander med mere tunge træagtige noter. Smagen er rundet af lidt malt, men ellers er det humlen der er fremtrædende. Igen ananas og en lidt mulden kældernote. Der er en god afsluttende bitterhed.
Karakter 4
Det er en vældig god ESB, men at den koster over 100 kr, skyldes nok mest at den er så svært tilgængelig herhjemme.


3 kommentarer:

  1. Jeg er da helt vild med deres etiketter :)

    Det lyder måske lidt banalt, men har du prøvet at vende billederne inden du uploader dem?

    SvarSlet
  2. Ja, jeg har prøvet at vende dem på alle mulige måder, og nogle af bllederne vil godt vende rigtigt selvom de er taget på samme tid som de andre.

    SvarSlet
  3. Lyder godt nok mystisk - så kan jeg nok ikke hjælpe.

    SvarSlet