Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. januar 2012

Tid til en øl - Leffe Ruby

25. Januar 2012
Leffe har i mange år været med som et af de kendte belgiske bryggerier – nok mest fordi ”Leffe Blond” var blandt de første specialøl, der blev præsenteret på det danske marked. Siden er det blevet til en del forskellige, og nu forsøger man sig med en slags frugtøl – ”Leffe Ruby”.
Om det er for at tækkes kvindelige øldrikkere ( som det er blevet så moderne at gøre ), eller for at være med i en belgisk tradtion, ved jeg ikke, men det er slet ikke samme slags øl, som vi kender det fra de spontangærede krieg og framboise.
Bagpå etiketten er teksten skrevet på fransk og flamsk, og jeg kan ikke nogen af sprogene, men alligevel er det utroligt, så meget flamsk man forstår.
”Met zijn diepe, robijnrode kleur biedt Leffe Ruby én unick samenspel tussen den typische smagen van Belgische bieren en de verfijning van rood fruit.”
Og rød frugt er der tydeligvis i denne øl.
”Leffe Ruby ” ( ruby betyder rubinrød ) er en klar, flot rød øl  med mange bobler, der sætter sig på glassets sider. Efterhånden forsvinder de og efterlader  nogle spredte, dovne bobler. Skummet er nærmest lyserødt, men svinder ret hurtigt. Der er en udpræget duft af jordbær, samt en anelse syrlighed – ikke fra gær, men mere fra frugt. Det er en frisk øl, men den efterlader én med en tør – nærmest udtørret – fornemmelse i munden. Smag af røde bær, og lidt bitter/syrlig note fra pigeonæbler.
Karakter 3 ( man bliver næsten tørstig af at drikke den )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar