Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 12. januar 2012

Tid til en øl - Svyturys Svyturio / Skovlyst Havrestout

12. Januar 2012
I dag har vi øvet Paso Double til dans. Det er den sidste dans på programmet og den er sandelig ikke let.  Arme og hænder og fingre skal hver for sig gøre mærkelige unaturlige ting, og samtidig skal man holde øje med fødder og trin og den rigtige holdning. Det kommer til at tage tid, før den kommer til at virke sikker. Men det er ellers en sjov dans.
I pausen plejer vi at sidder og hygge – nogle gange med lidt vin og forskellige snacks. I dag havde Tommy en øl med til mig – fra et bryggeri i Litauen.
 
Svyturys blev grundlagt af J.W. Reincke i 1784 og er det ældste bryggeri i Litauen. Det ligger i Klaipeda. Det kontrolleres nu af Carlsberg. Bryggeriet har ry for at brygge godt øl og har vundet flere priser.
”Svyturio” er også kendt under navnet ”Red” på grund af etikettens farve. Det er en Wienerøl med en hel del sødme. Nu drak jeg for en gang skyld af flasken, og har derfor ikke så mange input til farve og duft osv, Men smagen var præget af en behagelig sødme og en fin fylde. Svag bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+
Tak til Tommy for øllen.
 
Bryggeriet Skovlyst, der ligger ude midt i Hareskoven, benytter skovens naturlige planter til mange af deres bryg. I denne fremragende Havrestout, er der – udover havre – brugt både hvede-, byg- og rugmalt. Derudover er der tilsat brændenælder, stjerneanis og lakrids. Jeg tror nu ikke lakrids er naturligt forekommende i Hareskoven.
Til aftenens medister fungerede den perfekt. Det er en meget mørk øl på 7,0% med beige, kraftigt skum. Skummet virker meget blødt. Her mødes man af en dejlig aroma af – først og fremmest lakrids, men man aner også lidt ristet malt i baggrunden. Det er en let og behagelig øl at drikke. Det er sikkert havren, der bløder det hele lidt op. Også smagen præges af lakrids, der giver en lidt sød fremtoning. Bitterheden i eftersmagen er ikke fremtrædende, men balancerer lakridsen godt
Karakter 4+





Ingen kommentarer:

Send en kommentar