Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 29. januar 2012

Tid til en øl - Rosita D'ivori

29. Januar 2012
I går var vi til danseturnering hele dagen. Vi skulle selv danse om eftermiddagen i det, der kaldes talent-række. Det var dejligt at være på gulvet, og vi dansede som vi plejer at gøre, så vi var godt tilfredse. Vi lavede måske et par fejl flere i finalen end i indledende runde, men det kan jo også nemt ske til daglig.
Bagefter nød vi turneringen med sports-danserne – især vores instruktører Bjørn og Asli, der er verdensmestre i 10-dans.
I dag var vi så til audition på musicalen ”Min søn, Pinocchio”. Det er den kendte historie, men set fra Gepettos side. Det gik vist også fint. Hele familien er med, men der er mange ansøgere til de store roller, så det bliver nok ikke os.
Her til aften fandt jeg en spansk witbier frem, som belønning for alle anstrengelserne.
Det drejer sig om ”Rosita D’ivori”, som jeg købte i Las Palmas i efteråret. Den er brygget af La Gardenia Sl, der ligger i catalonien. Derfor står teksten på etiketten først på catalansk og derefter på spansk. ”Ivori” er en slags hvid – vi kender det fra det engelske ”ivory”, der betyder elfenben.
Min datter – der studerer spansk – var på besøg og med hendes hjælp nåede vi frem til at den er brygget på bygmalt, hvede, sukker, sirup, humle, appelsinskal og koriander.
Det er en sløret, gullig øl med et blegt hvidligt skær. Ikke meget skum på toppen. Alkoholprocent på 4,5%. Aromaen er frisk med både et skarpt og et sødt strejf. Koriander giver skarpheden og det søde stammer fra appelsinskal. Det minder mere om mandarin, men det kan skyldes, at man benytter søde spanske appelsiner i stedet for de bitre fra Curacao, som belgierne bruger.
Det er lidt de samme nuancer, der fornemmes i smagen. Jeg synes faktisk, den har en lidt anden profil end jeg er vant til, og det er jo altid interessant.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar