Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 7. januar 2012

Tid til en øl - St. Peter's The Saints Whisky Beer


7. januar 2012
I dag var vi i biografen for at se den nye Sherlock Holmes. Det er en fantastisk actionfilm, der helt lever op til den første. Dramatisk og med skøre, sjove indfald og sikker deduktion.
Hjemme igen tog jeg en engelsk øl frem fra skabet – St-Peter’s ”The Saints”. Jeg skrev om bryggeriet i februar 2011, men det er ikke blevet oploaded her på bloggen endnu, så ….
 ”Bryggeriet har til huse i en gammel middelaldergård -  St. Peter’s Hall -  men selve bryggeriet,  der ligger i Suffolk åbnede i 1996. Den første øl blev startet op d. 5 juni og åbningsdagen var berammet til 21. juni – årets længste dag.
Vandet bliver hentet 100 m under jordoverfladen i en 700 år gammel brønd, hvor det naturligt filtreres gennem en tykt kalklag.”
”The Saint’s” er en Whisky Beer – baseret på røget malt og engelsk whisky fra St. George’s Distillery i Roudham, Norfolk.
 

Det er en umiddelbart en let session øl på 4,8%, men den overrasker en del pga. den røgede malt. Det er en flot gylden og klar øl, der godt kan minde om whisky, hvis det ikke var forskummet på toppen. Der er en kraftig duft af Islay whisky, men det stammer altså ikke fra de kanter. Masser af røg. Den har en god fylde på trods af den lave alkoholprocent. Det er også røgen, der dominerer smagen, men det er igen whiskyrelateret. Det er svært at finde andre tydelige indtryk, før der dukker en hel del bitterhed op i eftersmagen. Man taler tit om vigtigheden af, at brygge smagfulde alkoholsvage øl, og det lykkes oftere og oftere. Her er det måske en anelse snyd pga. røgmalten, men jeg kan godt lide det.
Karakter 4
Købt i Ølkonsortiet, Aalborg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar