Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 3. august 2010

Tid til en øl - Bayern Löwenbräu Hell

3. August 2010

Onsdag d. 21 juli tog vi til nabobyen Oberammergau, hvor man hvert tiende år afholder et passionsspil. Traditionen stammer helt tilbage fra 1500-tallet og det er byens borgere, der spiller rollerne. Der er hen over sommeren 102 forestillinger, men det var ikke lykkedes os at få billetter hjemmefra. Så vi kørte til byen, for at se om det var muligt at købe nogle på stedet. Billetkontoret var lukket, for der var ingen forestilling den dag, og vi fik at vide, at billetsalget ellers startede kl. 12 hver dag og man skulle være der i hvert fald 2 timer før for måske at få en billet. Det ville ødelægge vores planer for de andre dage, så vi besluttede, at se Passionsspillet om 10 år – i 2020.

Vi så derfor Oberammergau, der er en smuk lille by, hvor mange af husene er malet med forskellige religiøse motiver. Det med at male billeder på murene er meget almindelig i alle byer i området.

Jeg købte et par øl og nogle ølglas i en lille butik.

Derefter kørte vi til Ettal for at se klosteret.


Det er udsmykket i overdådig rokokkostil, som ved første øjekast virker overdrevent, men man vænner sig til det. Og det er i hvert fald ikke noget vi er vant til fra vore kalkmalerier.


Klosteret laver både likører og deres egne øl og udenfor – på den anden side af gaden – var der en lille bod, hvor man kunne købe ind. Så jeg købte 3 øl fra klosteret, samt en del øl til en Oktoberfestølsmagning, jeg vil holde herhjemme senere.
Frokosten spiste vi på værelset, og om eftermiddagen kørte vi til det olympiske stadion, hvor der har været vinter-OL flere gange. Det skal der også være i 2011. Den 1. Januar hvert år transmitteres der skihop fra Garmisch-Partenkirchen.


20 minutter gang derfra ligger Partnachklamm, hvor floden løber gennem en meget smal kløft. Klippesiderne rejser sig lodret på begge sider, og der er hugget en sti ind i klippen. Ofte må man gå i en tunnel, så smalt er der.


Om aftenen spiste vi i byen og fik serveret en ”Löwenbräu Hell” eller ”Löwenbräu Original”, når den er på flaske. Bryggeriet stammer fra 1383 og ligger i München. Oprindeligt var det et værtshus – ”Zum Löwen” og det er nu et af de 6 bryggerier, der må levere øl til Oktoberfesten. Jeg har hjemkøbt deres ”Oktoberfestbier” til senere .
”Löwenbräu Hell” er en lys, gylden øl med spredte små bobler og hvidt skum. Der er en svag duft af lidt sød malt. Føles meget livlig og prikkende i munden. Der er en let, men sød smag der afløses af en middel bitterhed i eftersmagen. Procenten er 5,2%
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar