Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 10. august 2010

Tid til en øl - Salzburg / Unser Bürgerbräu Weizen

10. August 2010

Vi havde en dag, der ikke var nogle planer for. Vi havde overvejet en tur til Salzburg. Ved siden af vores hotel lå et rejsebureau, hvor de havde tilbud om en bustur til Salzburg med 5 timer på egen hånd. Det meldte vi os til – og det var fornuftigt. Der er stort set ingen parkeringspladser at få i det centrale Salzburg. Der er meget få gader – til gengæld er der mange fodgænger-arkader. Vores buschauffør fortalte af prisen var omkring 15 euro for et par timer.

Det var en minibus og chaufføren talte uafbrudt hele vejen til Salzburg – på østrisk/tysk. Han talte meget hurtigt og sprang mellem emnerne – Mirabelslottet, benzinpriser, Mozarts hus, Salzburgs dumme borgmester osv. Det var meget svært at forstå, men vi fik et kort over byen og så gik det jo nok.

Den gamle bydel er afgrænset af floden og Mönchsberg – en stejl klippeforkastning midt i byen. Der er lavet en tunnel gennem bjerget. Vi blev sat af på ydersiden af bjerget og skulle bare lige gennem tunnelen, så var vi i centrum.

Der er mange kirke i den gamle del og vi så flere af dem, bla. domkirken, der er kæmpestor.

Det er virkelig en fodgængerbydel med smalle gader og mange arkader, der forbinder gaderne med hinanden. Der er også mange pladser med masser af liv.


Vi shoppede og gik rundt i gaderne – så Mozart fødested og var en tur over floden. Til sidst gik vi på konditori på Mozartsplads, og fik nogle, lidt tunge kager og en kop kaffe.



Efter 5 timer kørte vi tilbage til hotellet og fik aftensmad på vores lille pizzeria på banegården. Der var en iscafe ved siden af, hvor vi plejede at købe desserten.

De har som nævnt kun øl fra Unser Bürgerbräu, og jeg prøvede en ny, nemlig en ”Hefe-Weizen” på 5,2%.  Jeg var kommet af sted uden kamera, så billedet må I undvære.

Det er en bleggul, ufiltreret øl med kraftigt hvidt skum. Tydelig hvedegærsaroma med noter af kryddernelikke. Den er forfriskende og har en ligeledes krydret smag. Den må siges at være en typisk bayersk weissbier, der er god, men som ikke skiller sig ud på nogen måde.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar