Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. august 2010

Tid til en øl - Weltenburg / Bamberg / Wilde Rose Kellerbier

11. August 2010

D. 29 juli var det tid at vende næsen mod Danmark igen. Vi ville atter overnatte i Bamberg, for jeg ville gerne smage Bambergs stærkeste øl – ”Bambergator” ( 8,0% ) fra bryggeriet Fässla. Vi planlagde at spise frokost på WeltenburgerKlosteret ved Donau.
På vejen kom vi gennem Hallertau-området og der var selvfølgelig en masse humlemarker


WeltenburgerKlosteret ligger ved en bugtning på Donau lige inden floden skærer sig gennem en klippe.


Det er verdens ældste klosterbryggeri ( 1050 ) og verdens næstældste bryggeri.


I klostergården er der servering. Vi fik noget solidt tysk mad – skinke med sauerkraut og kommenskartofler. Dertil fik jeg deres prisbelønnede ”Barock Dunkel”, der også kan købes i Danmark. Jeg har flere gange set den i Metro.


Det er en flot brunlig, lidt kobberfarvet øl. Her var skumlaget begrænset. Der er en god maltet duft i næsen. Den er letdrikkelig og smagen er præget af ristet malt og lidt mørk frugt ( sveske? ). Der rundes af med en let med behagelig bitterhed.

Karakter 4

Derefter så vi klosterkirken, Købte øl i butikken ( ”Asam Bock” der efter min mening er deres bedste ) og gik op til kapellet. På vejen dertil kommer man forbi ”korsvejsstationerne”. Det ser man ofte i katolske kirker og vi havde set tilsvarende billeder før. De beskriver 14 hændelser fra Jesus får overdraget korset til han bliver taget ned og gravlagt.


Derefter kørte vi mod Bayreuth for at se det berømte Festspielhaus, hvor Richard Wagners berømte operaer bliver opført, men da vi nåede frem, regnede det så kraftigt, at vi knap kunne se baglygterne på bilen foran. Så vi opgav foretagenet og kørte til Bamberg.

Her spiste vi på Restauranten/Bryggeriet ”Wilde Rose”, hvor de serverer vældig god mad.


Jeg fik en ”Kellerbier” til. Den går vist også under navnet ”Robesbierre”, men det var ikke det der stod på kortet. Den er på 5.0% og blev serveret i et stenkrus.


Derfor kan det være lidt svært at beskrive farven, men det er en dunkel øl med god maltet smag og karamelnote. Den føles blød og fyldig i munden. Den er naturligvis ufiltreret – det er jo netop særkendet ved den frankiske kellerbier. Der er en let bitterhed i afslutningen.

Karakter 3+

Derefter gik vi til Fässla, for at smage en ”Bambergator”. Min kone og datter gik med, selvom de jo ikke selv drikker øl. ”Bambergator” står opført på deres ølkort, men den kan kun fås fra oktober til jul, så det var en skuffelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar