Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 9. august 2010

Tid til en øl - Kaiser Fasstyp

9. August 2010
D. 27. juli gik turen til Østrig. Vi skulle op over et lille bjergpas og her var stigningen atter 24%. Vejen ned på den østriske side var så smal, at der kun var plads til en bil, så det var med at se sig godt for.

Vi kørte til Gollinger-vandfaldet. Her ses den nederste del af faldet. Den øverste del var spærret af, for man var ved at reparere en bro. Faldet er alt i alt på 75 m, men altså delt i 2, og det er en dejlig, kort vandretur dertil – og sikkert endnu bedre, hvis man kunne komme helt op.

Derefter ville vi se Eisriesenwelt – en berømt ishule med flotte istapper. Men stedet er blevet så populært, at det vrimler med mennesker. Vi måtte parkere langt derfra, og der var en times ventetid for at komme med bussen. Den kører til en svævebane, hvor der er yderligere ventetid. Vi stod lidt i køen og besluttede så, at det gad vi ikke bruge vores eftermiddag på, så vi kørte til den nærliggende borg – Hohenwerfen. ( Vi har siden hørt at hulerne er flotte, men det tager hele dagen at besøge dem – og så er det dyrt )

Ved slottet var vi så heldige hurtigt at finde en parkeringsplads. ( Modsat de tyske parkeringspladser, ( hvor man skal betale, men så fungerer det også ) hersker der fuldstændigt kaos på de østriske, der til gengæld er gratis ).
Hohenwerfen var rammen om filmudgaven af ”Ørneborgen”. Vi besøgte området, da jeg var dreng og lige havde set filmen, og jeg genkendte den straks. Dengang så jeg dog ikke borgen, men derimod så jeg ishulerne. I filmen kommer man til borgen med svævebane, men i virkeligheden er det en slags elevator, der kører en op af bjerget. Jeg kunne kende borggården fra filmen, selvom der nu er indrettet biergarten i den.

Her kunne vi få suppe, pølser og pizza og en østrisk øl dertil – ”Kaiser Fasstyp”. Der er 2 bryggerier nævnt på hjemmesiden. Begge brygger mærket ”Kaiser”, men det er ikke oplyst hvem der står for ”Kaiser Fasstyp”. 
Bräuerei Wieselburg stammer fra 1770, hvor Josef Schauer grundlagde det og ledede det til 1811. Derefter var det i familiens eje i mange år, indtil det blev slået sammen med  Bräuerei Kaltenhausen. ” Das Kalte Brauhaus” stammer helt tilbage fra 1475 og ligger i Salzburg. I 1801 blev det til et aktieselskab og fussionerede altså med Wieselburg i 1998.
Det er en lys øl på 5,0% - med mange bobler og hvidt skum. Der er ikke meget duft, men dog en antydning af citrus. Den er frisk og prikkende. Der er smag af citrus, men den virker ikke bitter.
Karakter 3
Derefter var vi på rundvisning og så slottet, torturkamret og våbenudstillingen. Og vi sluttede af med en is, inden vi gik til det store rovfugleshow. På Hohenwerfen har man en lang tradition for falkonerer og vi så falke, ugler, høge og flere forskellige ørne.


Min datter har selv prøvet at være falkoner og trænet med en jagtfalk – og hun har faktisk holdt en havørn på sin handske. Den var tung, skulle jeg hilse at sige. Det var en gave, hun fik til sin konfirmation. Så hun var helt tændt igen.
Et meget flot show. Det blev til en rigtig god eftermiddag med mange oplevelser, og vi var glade for at vi ikke havde brugt den på at stå i kø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar