Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 29. august 2010

Tid til en øl - Mittenwalder Berg Gold Export

29. August 2010

I dag har vi været til min datters 21 års fødselsdag. Det er godt nok først på tirsdag, men der kan vi jo ikke fejre hende. Hun har lige været på 14 dages spanskkursus i Malaga og starter igen på universitetet på onsdag.

Vi fik meget kage, så her til aften var menuen ret let – gulerodssalat og lidt brød. Dertil kunne man jo passende tage en lys enkelt øl og jeg valgte en øl fra Tysklands højest beliggende bryggeri – Mittenwalder Privatbrauerei.  Selvom de praler med at de er højest beliggende kan jeg ikke finde oplysninger om højden nogen steder i deres materiale. Men Johann Jochner og Thomas Knilling fik tilladelse til at brygge i 1808. Pga krig blev deres bryggeri først færdigopført i 1820. De fik vandet fra den nærliggende sø – ”Lautersee” – gennem en 1750m lang rørledning. Den har et fald på 110m, så det var lidt at en bedrift på den tid. For at kunne brygge i sommersæsonen byggede man i 1835 en ”Sommerkeller” i bjerget Kofelhängen. Om vinteren skar man store isblokke fra Lautersee og transporterede dem til grotten. På den måde kunne man brygge indtil isen var smeltet. I 1935 gik man over til mindre naturlige afkølingsmetoder.

”Berg Gold Export” er en meget lys øl på 5,2%. og med mange livlige bobler. Skummet er hvidt og virker lidt tyndt og svagt. Duften er frisk med korn og kiks og et strejf af syrlighed. Den føles let og livlig i munden med en del prikken. Smagen er af lys malt og en del syrlig citrus. Det virker lidt kunstigt, men den skulle være brygget efter ”Das Reinheitsgebot”, så det er sikkert ægte nok. Der er en pæn bitterhed i eftersmagen, der dog bliver en anelse sur.

Karakter 3

Jeg købte denne øl i en lille butik i Oberammergau, hvor de havde ølglas og lokale øl. Vi ville have være i Mittenwald og vandre i bjergene, men vejret opfordrede desværre ikke til bjergvandring på det tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar