Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 23. april 2010

Tid til en øl - Andechs Doppelbock Dunkel

23.April 2010

I dag har jeg holdt foredrag om påskebryg – lidt sent vil nogle mene, men det var opgaven. Selvom vi ikke havde en ”Salvator” fra Paulaner med, var det selvfølgelig et væsentlig indlæg i historien om påskeøllet. I stedet havde arrangøren fundet en anden doppelbock, nemlig ”Andechs Doppelbock Dunkel” og den kan jo udmærket gå ind og erstatte ”Salvator”. Jeg kender den fra tidligere, og synes den er helt på højde med Paulaners gode bryg.

Andechs er et Benedictinerkloster vest for München. Det stammer fra 1455  og selvom bryggeriet nu er helt moderne er det stadig de gamle opskrifter, der benyttes.

Denne doppelbock er møk, men klar. Skummet har en svag cafe au lait farve. Duften er maltet med noter  af karamel. Den er fyldig, men samtidig let drikkelig. Der er ofte en dejlig lethed over de tyske dunkeløl. Smagen er også præget af sødme fra karamel og mørk frugt, og et bittert strejf fra humle. Det er en dejlig øl, der er mere kompleks end tysk øl normalt er, men samtidig er den ikke spor opstyltet, men lige til at gå til.

Karakter 5

Til denne smagning smagte vi også ”Funky ( E ) Star” fra Mikkeller, der er brygget i en let syrlig stil med brettanomyces-gær. som Mikkel Bjergsø er blevet så begejsteret for de sidste år. Det gav også her en frisk og anderledes funky ale.

Programmet var Midtfyns Påskebryg – Andechs Doppelbock – Beer Here Påske – Nørrebro Vårtripel – Mikkeller Funky E Star – Gouden Carolus Easter. Det var afvekslende nok og folk virkede glade og interesserede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar