Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. april 2010

Tid til en øl - Camerons Strongarm

5. April 2010

Vi fik gæster her til eftermiddagskaffen og da vi havde nydt både kage og kaffe, trængte vi til at rense ganen med en engelsk ale. Indkøbt for nylig i Brugsen i Jels, hvor de havde specielle engelske ales på hylderne.

Camerons ”Strongarm” er en Ruby Red Ale ( som der står på etiketten ) på 4,0%. Altså en såkaldt session ale, som man ofte får på engelske pubs. Baggrunden for navnet kender jeg ikke, men vi ser en stærk smed stå og hamre på en armbolt. På etiketten  - og på kapslen – ses også en løve.

Bryggeriet ligger i Hartlepool, Durham. I 1852 åbnede William Waldon ”Lion Brewery”, men det blev allerede i 1865 overtaget af John William Cameron. I 1892 blev det nuværende bryggeri opført og 100 års senere blev det solgt til Wolverhampton & Dudley Breweries. I 2002 købte familien Camerons bryggeriet tilbage og det er nu det eneste uafhængige bryggeri i det nordøstlige England. Der er nu også en lille mikrobryggeri ”The Lion’s Den” på stedet.

”Strongarm” blev lanceret i 1955 for at imødegå en efterspørgsel efter stærkere øl ( ? ). Det må have været noget stilfærdigt letøl tidligere.

Det er en flot mørkerød øl med svagt hvidt skum. Farven kommer af, at der er brugt en del krystalmalt. Vi var enige om at duften er typisk engelsk, hvad det så betyder. Der er en anderledes tung maltkarakter over engelske ales end de tyske lagerøl. Måske er det overgæren, der farver indtrykket. Ellers føles øllet meget let i munden – god drinkabillity – og smagen er overraskende stor og lang. Der dukker en mild, men tydelig bitterhed frem i eftersmagen. Der er brugt Fuggles, Target og Goldings.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar