Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 1. april 2010

Tid til en øl - Ørbæk Påskebryg

1. April 2010

Her til aften – på Skærtorsdag – kom vores tidligere naboer på besøg. Vi ses stadig en 3 -4 gange om året, og det er altid hyggeligt. Vi skulle have lammesteg, og jeg havde indkøbt ”Mercator” fra Nibe Bryghus, for at teste den krydrede tripel med lammet. Det fungerede udmærket, selvom det var salvie i øllet og timian på kødet. ( se 9. marts 2010 )

Jeg havde også en ”Påskebryg” fra det fynske bryggeri Ørbæk på menuen. Jeg har tidligere skrevet om bryggeriet, der ikke er særlig oplysende på deres hjemmeside. ”Påskebryg” er økologisk og brygget på wiener-, münchener- og carafamalt, udvalgte humletyper ( ? ) og det gode vand fra Ørbæk. Det fremgår ikke, om det er en over- eller undergæret øl. ( 2 anmeldelser har forskellige mening om det.  Ølakademiet skriver ”mørk ale” og Ekstrabladet ( Ole Madsen ) benævner den ”dunkel bock” ) Når selv eksperter bliver uenige, er det vanskeligt at vurdere - derfor bør man, som forbrugeroplysning nævne dette også.

Jeg har altid betragtet den som en dobbeltbock, brygget efter den typiske påskeopskrift, der stammer fra Paulaners ”Salvator” og Carlsbergs første påskebryg. Münchenermalten giver en dunkel brun farve, og øllet toppes at lyst skum. Alkoholprocenten er høj – 7,0%. Duften er maltet med lidt karamel og en smule krydderi, jeg ikke præcis kan sætte navn på. Den har en god fyldig krop, og smagen er ligeledes præget af karamel, mørk frugt og krydderi. Det er muligvis denne lidt krydrede note, der trækker i retning af en ale. Pæn eftersmag med en balancerende bitterhed.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar