Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 11. april 2010

Tid til en øl - Grimbergen Tripel

11. April 2010

I dag er det min fødselsdag, som man kan se på flaget i billedet. Vi havde gæster til brunch og senere på dagen var der tid til lidt havearbejde. Og det er jo godt, når der står 3 øl fra Grimbergen mellem krokusserne.

Grimbergen har jo Fugl Føniks som varemærke ( se 15 marts 2010 ), da bryggeriet er genopstået flere gange efter brand og ødelæggelser. En fødselsdag er selvfølgelig ikke på samme måde en ny begyndelse, men alligevel – man starter på et nyt år - en ny omgang.

Grimbergen Tripel er en klar lys øl på 9,0%. Brygget på pale ale malt og flaskegæret, men det kan man nu ikke se. Jeg synes, øllet er temmelig klart. Skummet er hvidt og blødt. Der er en syrlig note i aromaen, hvilket skyldes tilsætningen af ascorbinsyre. Det var også tilfældet med deres ”Dubbel”, men der medvirkede det til at give den mørke øl et lidt friskere pust. Her synes jeg, den bliver lige skarp nok. Overordnet synes jeg, det er lidt en uskik. Øllet føles meget livligt i munden, men der er en fin antydning af appelsin i smagen, hvis man kommer bag om ascorbinsyren. God lang eftersmag med en blancerende bitterhed.
Karakter 3+ ( uden ascorbinsyren var det nok blevet højere )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar