Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 15. april 2010

Tid til en øl - Harvistoun Ola Dubh

15. April 2010

Dette er ølanmeldelse nr. 500 her på bloggen. Efter tidligere på dagen at have smagt en ”Dansk Pilsner” trængte jeg til en anden øl – og dette er ingen discountøl. Den er købt i Brugsen i Jels, og man må da misunde de gode Jelsborgere, at de kan få den slags øl i deres supermarked. Her kunne Brugsen  i Vester Hassing godt lære lidt.

Det drejer sig om ”Ola Dubh” ( sort olie ) fra bryggeriet Harviestoun. Den er baseret på deres fine ”Old Engine Oil” (  se 11 sep 08 ), men denne gang er den modnet på 12 år gamle whiskyfade fra Highland Park.

Det er den første ale, der er lagret på whiskyfade fra en navngivet destilleri. Denne flaske blev produceret i juli 2009 og er flaske nr. 50764. Man kan også få udgaver, der har ligget på 16 års og 30 års fade, men dem havde de ikke i Brugsen i Jels.

Highland Park destilleriet ligger på Orkneyøerne og kan føres tilbage til 1798.

Det er en kulsort stout på 8,0% med brunt skum, der kan antage en lidt orange nuance, Der er en kraftig duft af lakrids, alkohol og en anelse røg. Den føles overraskende let i munden, men har en kraftig smag af ristet malt, lakrids, alkohol og røg. Det virker også som om, der er lidt appelsin gemt i baggrunden. Der er en meget lang eftersmag med det stor og markant bitterhed. Det er en spændende og fyldig drik.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar