Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 28. april 2010

Tid til en øl - Mikkeller Beer Hop Breakfast

27. April 2010

Mikkel Bjergsø har siden succesen med ”Beer Geek Breakfast” lavet flere forskellige udgaver af den. På det seneste har ”Beer Geek Pooh Breakfast” fået stor omtale. Den har fået tilnavnet ”Lorteøl”, fordi Mikkel Bjergsø har brugt kaffebønner, der først har passeret gennem tarmsystemet på en luwak ( Vietnamesisk væsel, der lever i kaffeplantagerne ). Det skulle efter sigende give verdens bedste kaffe, når først lort og kaffebønner er skilt fra hinanden. Den øl har jeg stadig til gode at smage, men aftenens øl er den nyeste i rækken af eksperimenter.

”Beer Hop Breakfast” er – som navnet antyder – proppet med ekstra humle. Det er stadig den gamle havrestout, hvilket giver det meget kraftige skum. Kaffen er Idido ( som stammer fra coffee Collective ) og den er tørhumlet med Simcoe og Columbus. Procenten er den samme – 7,5% - som i originalen.

Der er ualmindelig kraftigt skum, der er lysebrunt. Øllet er kulsort og ikke til at se igennem. Duften er af ristet kaffe og domineret af kraftig humle, med noter af grape og ananas. Øllet er stadig blødt og fyldigt, men den skarpe humlebitterhed træder hurtigt i karakter og påvirker fornemmelsen. Smagen er mørk og ristet og fuld af humle. Skal jeg være helt ærlig kan jeg bedre lide originalen, der også har en fin bitterhed og som er bedre i balance. Men sådan er det jo ofte med eksperimenter – man ved ikke hvordan resultatet bliver før man har prøvet.

Karakter 4

Så vidt jeg har forstået er dette en specialudgave, der kun kan fås få steder, bl.a i Ølkonsortiet i Aalborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar