Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 28. april 2010

Tid til en øl - Ørbæk Pingus

28. April 2010

I dag åbnede jeg for en ”Imperial Stout” fra Ørbæk bryggeriet. Den går under navnet ”Pingus”, men det er ikke lykkedes mig at finde en begrundelse herfor. Måske er det en pingvin i Odense Zoo? Der er i hvert fald afbilledet 2 små pingviner på etiketten. Den er tidligere solgt under navnet ”Pingus Vinterbryg”.

Den er som alle øl fra Ørbæk økologisk. Bryggeriet oplyser lidt om historien for ”Imperial Stout” eller ”Russian Imperial Stout” som den også kaldes. Stammer fra 1800 tallet ( egentlig vist slutningen af 1700tallet ) og Zarina Katarina den Store holdt så meget af den, at hun fik den sendt til St. Petersborg. For at øllet skulle kunne klare den lange rejse blev denne type ekstra kraftigt humlet og fik en højere alkoholprocent. Det gør sig dog ikke gældende i denne øl fra Ørbæk.

Det er en kulsort øl på 7,0%. Skummet er beige/lysebrunt og groft og kraftigt med stor bobler. Duften er behagelig ristet med noter af chokolade og lakrids. Det er ikke så underligt, da ”Pingus” netop er tilsat engelsk lakrids. Der er en god fyldig krop. Smag af ristet malt og kaffe, der afløses af engelsk lakrids. Denne smag holder langt ind i eftersmagen, hvor der kun er en balancerende bitterhed. Der er langt til de kraftigt humlede amerikanske stouts. Men det er en behagelig og velfungerende øl, med dette lille raffinement af engelsk lakrids

Karakter 4+

Købt i FAKTA

Ingen kommentarer:

Send en kommentar