Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 22. april 2010

Tid til en øl - William Wallace Ale

22. April 2010

Vi kender William Wallace fra den Oscarvindende film ”Braveheart”. Han er den skotske nationalhelt, der kæmpede mod englænderne og til sidst blev taget til fange og henrettet i 1305.

Der er naturligvis også en øl, der er opkaldt til minde om ham. Den brygges af et bryggeri, der kalder sig Traditional Scottish Ales Ldt.

Undertitlen på etiketten er ”80/-”, hvilket tilkendegiver, at det er den stærkeste bryg. ( De gamle skotske betegnelser for alkoholstyrke var 60 - 70 og 80 skilling ). Den er nu ikke særlig stærk efter moderne forhold, med en styrke på 4,5%, men det var sikkert anderledes tidligere.

Den må vel nærmest betegnes som en brown ale, for den har en mørk brunlig farve. Øllet er klart og skummet er lyst. Aromaen har en bitter/sweet note og en anelse røg. Øllet føles blødt i munden. Smagen er en anelse karamelsødlig med en endnu tydeligere røgsmag, hvilket er lidt mærkeligt, da der ikke er oplyst noget om brug af røgmalt. Men det giver en dejlig anderledes kant til øllet. Relativ svag bitterhed i eftersmagen, men den fornemmes dog.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar