Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. april 2010

Tid til en øl - Vendig Forårsbryg

21. April 2010

I dag har været travl lige fra begyndelsen. Først glemte min datter sin Mac, og nåede derfor ikke bussen, så hun skulle køres til skole i Dronninglund. Senere skulle jeg til samme by, for at besøge min kiropraktor og besøgte så samtidig planteskolen efter en forsythia. Hjem igen og i gang med sidste del at en aflytning til et sammenspilsnummer – ”Riders on the storm” af The Doors – så på arbejde og til sidst til generalforsamling i grundejerforeningen. Så øl er det ikke blevet til meget af.

Men i går åbnede jeg en ”Forårsbryg” fra Vendia. Vendia er den latiske betegnelse for Vendsyssel og bryggeriet ligger i Hjørring. Det er fra 2006 og udover bryggeriet er der 2 restauranter – Brasserie og Gourmet. På 1. sal ligger et stort selskabslokale. Det virker som om man satser mere på maden og selskaberne end på bryggeriet, og det skulle efter sigende også være den del, der giver overskud. Man har lagt produktionen om til 50cl flasker, og det vil forhåbentlig hjælpe. Men deres hjemmeside er ikke engang opdateret med oplysninger om deres ”Forårsbryg”, så det er vist ikke øllet, de satser på. Og det er vist ellers udmærket.

Jeg har kun smagt denne ”Forårsbryg” som er en pale ale på 5,6%. Den står flot gylden i glasset med kraftigt hvidt og meget blødt skum. Øllet ser livligt ud med voldsom bobleaktivitet. Der er en behagelig duft at citrus og hyldeblomst, der sikkert er tilsat for at give fornemmelsen af forår. Øllet føles friskt og i smagen finder man igen citrus og en sødlig note fra hyld. Der er en god bitterhed i eftersmagen. Det er en udmærket pale ale, der dog ikke skiller sig nævneværdigt ud. Godt og solidt håndværk og en fin tørstslukker i forårsvarmen ( hvis den engang kommer ).

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar