Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 14. april 2010

Tid til en øl - Grimbergen Blond

14. April 2010

I dag har jeg klippet roser ned. Nogle af dem skulle klippes helt ned, da der kun var få nye skud. Vinteren har været hårdt mod et par af dem. Mine hænder har fået en del sår, for det stikker, det skidt – og jeg kan ikke så godt lide at bruge handsker i haven.

Abdij van Grimbergen er et Norbertinerkloster, der ligger i Grimbergen. Øllene bliver brygget på Unionbryggeriet i Charleroi, men munkene kontrollerer stadig brygningen. I hvert fald så meget at de kan nedlægge forbud mod nye tiltag fra Alken-Maes’ side. Da disse forsøgte at sælge et nyt produkt med lettere vovede reklamer og etiketter, protesterede munkene og produktet blev trukket tilbage.

Trappistbryggerierne har deres eget trappistlogo og de andre klosterbryggerier ville gerne have et tilsvarende, så i 1999 blev et sådant logo skabt. Et klostervindue med en øl og teksten ”Erkend Belgisch Abdijbier”. Grimbergen har dette mærke bag på flasken.
”Grimbergen Blond” er stærkere end ”Grimbergen Dubbel”, hvilket hører til sjældenhederne, men det er dubbelen der er lidt svag i det. 6,7% er meget almindeligt for en ”Blonde” Den er brygget på lys malt med lidt tilsat karamel for at give en mørkere farve. Også her er der brugt ascorbinsyre, men her virker det faktisk godt. ( Jeg har vist et lidt ambivalent forhold til det )
Farven er mørk gylden – kan faktisk godt minde om æblejuice eller flydende guld, om man vil. Skummet er hvidt og boblerne er store og ret dovne. Der er en dejlig aroma af lys frugt. Ascorbinsyren giver øllet en prikkende og livlig fremtoning. Smagen er fyldig med en note af sød lys frugt og lidt krydderi. Jeg kan ikke helt tyde de forskellige indtryk, men det er ikke kun appelsin og citrus. Måske lidt fersken eller mango. Det er med til at gøre smagen spændende, men 33 cl var ikke nok til at jeg kunne blive sikker. Det er en tydelig bitterhed i eftersmagen, men den er ikke overvældende.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar