Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 18. april 2010

Tid til en øl - Nørrebro Vårtripel

18. April 2010

Det har blæst rigtig meget i dag, så man har ikke helt haft fornemmelsen af vår. Men vi har sat hegn op om min mors terrasse, så nu er det muligt for hende at komme ud og sidde ved havebordet. Vinden skal dog nok lægge sig lidt, før det bliver helt behageligt.

Derfor var det måske ikke helt rigtigt at åbne en flaske ”Vårtripel” til aften, men jeg skal holde ølsmagning om påskeøl på fredag, og der er den med, så jeg ville jo gerne smage den inden.

Det er Nørrebro Bryghus, der fremstiller denne øl, og den lever op til bryggeriets nye trend – CO2 neutral. Nørrebro Bryghus opkøber CO2 kvoter, men samtidig gør de en stor indsats, for at nedbringe forbruget af vand og el. Og det er et godt tiltag.

”Vårtripel 2010” er brygget på bygmalt og hvedemalt, havre og er smagt til med citrongræs og citronskal. Derudover er der blandet en 1 år gammel fadlagret ”Braggot” i. Det er halv mjød, halv øl. Derfor er der naturligvis også brugt honning i øllet, da mjød jo er baseret på honning. Derudover ekstra sukker og masser af humle.

Kan man så smage alt dette?

Det er en tripel på 9,0%. Altså en belgisk overgæret type. Øllet er sløret og når solen skinner, samles stråler lysende i glasset. Der er en meget frisk duft af citrus. Stor og fyldig smag med og en tydelig sødme, der stammer fra sukkeret og måske fra ”braggot”-indslaget. Noterne på etiketten beskriver smag af sort peber og det kan anes i begyndelsen af eftersmagen, inden den kraftige humlebitterhed sætter ind.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar