Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 24. april 2010

Tid til en øl - St. Paul Double / St. Paul Tripkle


24. april 2010
 I dag er hele dagen gået med at tømme vand ud af vores sø. Vi købte i efteråret et nyt rensningsanlæg, og først nu har der været tid til at sætte det i gang. og så alligevel ikke, for vi har kun fået søen tømt for vand. I morgen skal vi til konfirmation, så der sker der ikke noget nyt. Vores pumpe var ikke helt så god som vi havde forventet, men vandet skulle også et stykke, inden det nåede kloakken. Det sidste vand tømte vi ud med en spand og en trillebør, og det var ualmindeligt beskidt. Bunden af søen var dækket af sort slam. Da den i sin tid blev anlagt, var der bare jord rundt om og meget af det blæste ned i søen – og det har siden givet god næring til grønalgerne. nu håber vi, at vi kan få klart vand igen.
Min bror var kommet med pumpe og han er heldigvis en handlingens mand, så der kom hurtigt gang i projektet. Men der blev også tid til kaffe og til frokost – vandet løber jo af sig selv. Vi havde købt et par weekendplatter i Brugsen – det skulle jo være nemt. Dertil åbnede vi et par belgiske øl, jeg havde gemt til at dele med min bror. Han hedder nemlig det samme.
St. Paul brygges af det belgiske bryggeri Sterkens. De er yderst sparsommelige med oplysninger på deres hjemmeside, men indtil 1990 har de udelukkende solgt øl til belgiske restauranter og hoteller.
Siden da er de begyndt med lidt eksport. Jeg havde nu købt øllene i Achel-klosterets ølbutik i sommers.
Det er nogle meget flotte og slanke flasker, hvor vi på etiketten ser en munk ( St. Paul ) med en pokal belgisk ale.
Til fiskefilleten åbnede vi en ”Triple” på 7,6%. Den er brygget efter det tyske Reinheitsgebot, men er typisk belgisk. Ofte tilsættes ekstra sukker til triple-typen. Den har en flot gylden farve, men der er tydelige gærrester i klumper. Den brusede lidt over og efterlod intet skum. Duften var dejlig med noter af krydderi og orange. Den er meget livlig og prikkende i munden. Der er også en krydret smag, hvor man også fornemmer lys frugt.
Karakter 4+
Til den efterfølgende steg og roastbeef tog vi hul på ”Double” på 6,5%. Den er til gengæld jo mørk, med en anelse karamel i duften. Også her er skumdannelsen på et minimum..Men den har samme livlige karakter som triplen, hvilket giver det et let præg. Smagen er uden styrke og fylde – der er kun en let sødme og en forbigående bitterhed.
Karakter 3+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar