Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 10. april 2010

Tid til en øl - Randers Pale Ale

10. april 2010

I morgen er det min fødselsdag. Vi havde inviteret mine nevøer med kærester til eftermiddagskaffe, men pludselig skulle der være 2 prøveprædikner i kirken, så vi prøvede at flytte det til i dag. Desværre kunne de ikke komme, så vi må finde en anden dag. Derfor var det bare min datter og svigersøn, der skulle komme til kaffe, men det skulle nok blive hyggeligt. Jeg kørte afsted for at hente dem i Aalborg, og da jeg vendte hjem og trådte ind i køkkenet, stod en stor venneflok med flag og råbte hurra. Jeg skal da lige love for, at jeg blev overrasket.

Jeg havde ikke set deres biler ( de holdt ikke i indkørslen, men dog på vejen ), og jeg havde ikke bemærket at min kone bagte ualmindeligt meget hjemmebag, så jeg blev moppet lidt med min grå stær, som de nok synes åbenbart var taget til.

Og de havde øl med. En kurv med en del øl jeg ikke har smagt – ”Svaneke Chili Ale” – ”Kozel” – ”Nibe Dark Lager”, samt Marstons fremragende ”Old Empire” og et par øl fra Randers Bryghus.

Et par andre gæster kom med tysk øl – ”Salvator” – Maisel’s Weisse” – Schneider Hopfen Weisse” – Aecht Schlenkerla” og EKU 28 ( + et par stykker mere ). Alt sammen i den bedste ende af tysk ølproduktion. Derudover fik jeg ”Engle og Dæmoner” på DVD. Den glæder jeg mig til at gense.

Efter kaffe/kagebordet – med fyldte chokoladeboller, vandbakkelser og citronmarengstærte – åbnede vi et par at øllene fra Randers Bryghus – ”American Brown Ale” og ”American Pale Ale”.

Jeg var sikker på, jeg havde smagt deres pale ale før, men det var faktisk brown og amber ale, jeg havde smagt.

”American Pale Ale” er på 6,0%. Som tidligere nævnt beskrives disse øl ikke på deres hjemmside, men den ”almindelige” pale ale er nævnt. Den adskiller sig dog i alkoholprocent, så det er måske ikke den samme. – Men den er brygget med pale ale- og hvedemalt, foruden chokolade-hvedemalt. Det er en meget lys øl, så det er lidt svært at forestille sig sådan en chokolademalt. Den er humlet med East Kent Goldings og amerikansk Cascade ( det kunne jo nemt være det samme )
Den føles lidt lettere end ”Amber Ale”, men minder ellers meget om den. Fin humleprofil i eftersmagen.
Karakter 4
I morgen kommer i mor og min bror og svigerinde til brunch.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar