Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. april 2010

Tid til en øl - Troldhede Dark Chimney Wheat

7. April 2010

Jeg synes ikke, dagen har været hårdere end normalt, men alligevel var jeg træt, da jeg kom hjem ved 19.30 tiden – og er det faktisk stadig. Men det hjælper nu alligevel at slappe af med en øl til aftensmaden.

Bryggeriet Troldhede er inspireret af den gamle jernbane mellem Kolding, Vejen og Troldhede. Derfor er et gammelt tog afbilledet på etiketten og øllene har forskellige togrelaterede navne.

”Dark Chimney Wheat” ( Den Sorte Skorstenshvede ) beskrives som en blanding mellem en hvedeøl og en stout, men egentlig er der bare tale om en hvededunkel, som man kender det fra bla. Erdinger.

Det er en flot mørk øl med god skumtop. Duften er præget af mørk ristet malt med en anelse røget præg – eller måske er det sod fra skorstenen. Øllet føles let og forfriskende, men smagsindtrykkene er kun antydet. Der er ansats til de noter bryggeriet beskriver – kaffe og lakrids – men de trænger ikke helt igennem, og det bevirker at smagen bliver en anelse tynd. Jeg savner lidt fylde og lidt kraft til sådan en mørk hvedeøl. Procenten er 5,1%

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar