Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 2. december 2013

Tid til en øl - Brasserie de La Senne X-mas Zinnebir


2. December 2013
 
En lille gul lampe lyser på bilens instrumentbræt. Måske en bagatel?. Nej – større reparation, der først er færdig på onsdag. Samtidig er koblingen i den anden bil ved at ryge sig en tur, så intet af familiens rullende materiel er i stand til at befordre os rundt i verden. Nu er vi spændt på regningen – måske bliver det til små, hjemmelavede julegaver i år.

Heldigvis har vi både chokolade- og øl-kalender på plads, så der er lidt at trøste sig ved.

Og låge nr. 2 indeholdt  er ”X-mas Zinnebir” fra Brasserie de La Senne i Bruxelles. Bryggeriet stammer fra 2007 og blev grundlagt af Yvan de Baets og Bernard Leboucq. De er inspireret af den amerikanske tilgang til ølbrygning og deres originale ”Zinnebir” er en lys øl med en del humle i. Floden Zenne løber gennem Bruxelles og både bryggeri og øl har forbindelse dertil. ”Zinneke” er et gammelt øgenavn for folk fra Bruxelles.

Etiketten på deres juleøl er et studie for sig. En blanding af de belgiske dyretegneserier og lidt kubistisk Picasso. Måske er det Jesu fødsel julenat i en noget speciel indpakning.

”X-mas Zinnebir” er en meget mørk øl på 7,8%. Skummet er tyndt og svagt med en beige tone, men det sætter sig alligevel pænt på glasset. I næsen er der mørk frugt som rosin, alkohol og en smule humle. På samme måde indledes smagen af den mørke malt med frugt, suppleret at lidt kælderrum, men hurtigt overtager humlebitterheden. De to dele står adskilt – man kunne godt ønske lidt mere integration. Der er ikke noget specielt juleagtigt over den, men det kan også godt blive for vammelt i det lange løb.

Karakter 3+

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar