Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 4. december 2013

Tid til en øl - Rækker Mølle Julebryg


4. December 2013

Rækker Mølle Bryghus ligger i nærheden af Skjern i Vestjylland og har været en omtumlet tilværelse igennem siden grundlæggelse i 2006. Det gik konkurs i 2007 men blev genåbnet i 2010 med tysk brygmester Thomas Horacek. Hans plan er at drive bryghuset videre som brewpub.

Det er svært at se noget om bryggeriet, da deres hjemmeside ikke fungerer. Deres øl er heller ikke beskrevet.

Så kan man læse på etiketten på deres ”Julebryg”. Det er en smuk etiket i blåt, hvidt og sølv, men det må siges at sølvskrift på hvid baggrund ikke er det bedste for folk med grå stær på det ene øje. Det kan oplyses at der ikke står mange faktuelle ting på etiketten. Øllet holder 5,8 %.

”Julebryg” er en uklar, orangefarvet wienerøl med kraftigt skum. Brygget med ”mørk karamelmalt og udvalgte humler”. Aromaen fremtræder blomsterpræget. Det er til gengæld lidt svært med smagen. Nu kan jeg jo ikke helt se en rigtig beskrivelse, men med mørk karamelmalt burde den virke maltet. Men denne virker en smule syrlig, så måske er der indsneget sig en fejl i mit eksemplar. Ikke udpræget som i en lambik, men alligevel nok til at det ikke er rimeligt at karaktergive den. Den kunne absolut godt drikkes, men var ikke særlig julet og også noget anderledes end forventet. Hvis det syrlige præg er meningen, må jeg sige at det ikke fungere for mig.


2 kommentarer:

  1. Jeg tror simpelthen at det syrlige er ascorbinsyre. Jeg synes ihvertfald at den lugter meget af det...

    SvarSlet
  2. Det kunne da være en forklaring. Det er sjældent at det hjælper på smagen.

    SvarSlet