Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. december 2013

Tid til en øl - Refsvindinge Mors Jule Stout


11. December 2013

Så har vi holdt den anden julekoncert med vores kor – i den lokale kirke, der var stopfuld. Det blev en god koncert. Man giver lige lidt ekstra, når der er mange mennesker. Bagefter var der gløgg og æbleskiver – ikke lige min favorit, men så kunne jeg da heldigvis tage en øl, da vi kom hjem.

Refsvindinge Bryggeri har sendt utroligt mange juleøl på gaden i tidens løb. Jeg har i hvert fald smagt 7 forskellige. Den ene var den jeg åbnede til aften – ”Mors Jule Stout”.

Det er en videreudvikling af ”Mors Stout” og etiketten har da også fået en flot julerød farve og en kristtjørn med sløjfe..

Det er en sort porter/stout på 5,7%. Der er lysebrunt skum på toppen, men det svinder ret hurtigt. Aromaen er domineret af ristet malt og der er også en duft af ascorbinsyre. Og gransker man etiketten  godt nok, ser man at det sandelig også er tilsat ( E300 ). Det er heldigvis ikke noget der kan smages. Her er det stadig den ristede malt der mærkes og en behagelig note af lakridsrod, der gemmer sig i baggrunden. Der er tilsat lakrids, men det virker altså ikke påtrængende. Bitterheden er afdæmpet i eftersmagen.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar