Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 28. december 2013

Tid til en øl - Wittekerke Winter White Ale


28. December 2013

I dag var der julefrokost hos min bror og svigerinde med dejlig mad ( der var ikke sparet på noget ) og øl fra Thisted Bryghus. Vi havde en hyggelig eftermiddag og appetitten var ikke enorm, da vi kom hjem. Så vi ventede lidt med aftensmaden ogden blev af den lettere slags. Vi købte sushi og jeg fandt en passende juleøl dertil – en jule witbier.

Wittekerke er et belgisk brand, der er lavet af Bavik. Jeg har tidligere skrevet om deres ”Rosé”, men denne gang er det en stor flaske ”Winter White Ale”.

”Wittekerke” er en fiktivt navn på en typisk flamsk landsby og betyder såmænd ”hvid kirke”. Bryggeriet Bavik blev stiftet i 1894 af Adolphe Brabandere og i dag er det fjerde genration af familien, der driver det. De brygger flere brands – Bavik, og Petrus bla. Wittekerke stammer fra 1998 hvor den originale witbier blev lanceret og vandt en pris for bedste belgiske witbier.

Denne juleudgave er en ”double wit bier” på 7.5% .  – i en stilfuld blå flaske/etiket.

 Den har en uklar, gylden farve. Mere orange end gul, faktisk.  Skummetr er hvidt og cremet. Duften er behagelig med fersken, appelsin og kanel. Det er en blød og behagelig øl med en god fylde. Smagen er også venlig – appelsin og lys frugt – uden nogen særlig bitterhed, men med en pæn lang eftersmag. Dejligt juleølsalternativ til de tungere, mørke øl.

Karakter 4+

Købt i Netto


Ingen kommentarer:

Send en kommentar