Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 9. december 2013

Tid til en øl - Nordic Brewing Dark Christmas Doppelbock


9. December 2013

Nordic Brewing Co. er et nyt bryggeri i Danmark. Brygmesteren Tobias Kiil vandt i maj 2013 guld ved DM i Håndbryg. Det gav ham blod på tanden og han fremstiller nu som fantombrygger ”øl med krop og sjæl og med en brutalitet som de danske vikinger”. Det kan man også se på denne juleøl, hvor julevikingen fnyser og slår sig for brystet, mens en svagere sjæl rækker hånden op inden han udånder.

Tobias Kiil går ikke på kompromis med sine øl og følger heller ikke gængse og vedtagne normer for øltyper. Han brygger som han synes øl skal smage. Han håber med tiden at få sit eget bryggeri i Kalundborg og blive blandt Danmarks førende bryggerier.

”Dark Christmas Doppelbock” er en mørk juleøl på 7,6%.. Den er brygget på fem forskellig malte ( se hjemmeside ) og Hersbrucker og Northern Brewer. Den er yderligere tørhumlet med Crystal. Det er så vidt jeg ved ikke det normale med det giver et godt modspil til den maltede karakter. I aromaen fornemmer man karamel og chokolade med en skarpere note af græs og skovsyre. Det må stamme fra humlen. Smagen er også sødlig maltet – lidt som maltbolcher. Man kan kun lige ane humlen og en fin bitterhed der balancerer det maltede.

Karakter 4

Øllet er brygget hos Stronzo Brewing. Etiketten er holdt i samme fabulerende stil som tegneseriefiguren. ” Julen var den bedste tid for de danske vikinger. Her kunne de æde og slås. Og når sårene atter skulle heles, var det med denne tørhumlede doppelbock  i kruset og med hovedet godt placeret på kvindens barm. Hvis du ikke tror på det så prøv det selv. Og så er der vist kun tilbage at ønske rigtig, glædelig jul”.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar