Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. december 2013

Tid til en øl - Fur Julebryg (Kvickly )


6. December 2013

Det kan nogle gange være vanskeligt at bestemme om man har smagt en juleøl før. Nogle bryggerier ændrer på opskriften hvert år, selvom øllet hedder det samme ( f.eks Anchor og Willemoes ) Andre udsender øl med ny titel hvert år eller med en lille ændring ( f.eks Mikkeller ). Og atter andre udsender øl til salg i forskellige butikker eller pubs – samme øl men med forskelligt navn ( f.eks Vestfyen ).

Og jeg ved ikke om det også gælder for Fur Bryghus. Fur har tidligere udsendt en ”Julebryg”. De har også udsendt ”Volcano Julebryg”, en ”Christmas Ale” og nu endnu en ”Julebryg”, men denne gang med undertitlen ”Kvickly”. Man kommer lidt i tvivl om det er den gamle julebryg med ny etiket og kun til salg i Kvickly. Der er godt nok forskel på alkoholprocenten, men ellers ligner den lidt.

Det tidligere ”Julebryg” var en brown ale på 6,5% og denne ligner en amber/brown ale på 5,6%.  Der er jo en forskel, så det er jo nok ikke samme bryg. Men det er så lang tid siden jeg smagte den første, at jeg ikke kan huske detaljerne omkring den. Men jeg kan se på optegnelser at de to øl ligner hinanden en del.

”Fur Julebryg ( Kvickly ) er en klar, mørk øl med meget få bobler. Duften er maltet med lidt karamel. De reklamerer selv med vanilje og lakrids, men det har jeg svært ved at finde frem til. Det er i første omgang malt og senere dukker en helt pæn bitterhed op. Den ungere såmænd udmærket til maden, men der er ikke noget der gør den særlig julet ( hvad dette begreb så indebærer. Det er jo nok meget subjektivt ).

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar