Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 29. december 2013

Tid til en øl - Indslev Frederiks Jul


29. December 2013

Nu går juletiden på hæld ( ”på hæld” er jo et gammelt øludtryk, når man var nødt til at hælde tønden, fordi det var ved at været slut med øllet ) og juleøllene i skabet fylder heller ikke så meget, som de gjorde tidligere. Men en enkelt ny og en gammel kending er tilbage til de sidste dage.

Indlev har i mange år lavet den fremragende ”Julehvede”, men i år er der en ny – ”Frederiks Jul”.

I 1897 åbnede Frederik Christian Rasmussen et bryggeri i Indslev. Han var en foretagsom herre, der havde mange jern i ilden – dyrlæge, landmand, sognerådsformand, amtsrådsmedlem og meget mere. ”Frederiks Jul” er brygget til hans ære.

Det er en mørk, uklar øl med kraftigt, hvidt skum. Det klæber fint til glassets sider. Alkoholprocenten er høj – 8,0%, så det er en slags hvedebock vi har fat i. Den er ikke brygget efter Reinheitsgebot, for der er tilsat brun farin til øllet. Man lægger især mærke til duften af mandarin og tropisk frugt. De mere maltede noter lægger sig i baggrunden og giver lidt dybde til aromaen. God, let julet smag – med mandarin og et syrligt strejf af citron. En note, der synes at tage til, jo mere man drikker. Der er også en hel del humlebitterhed, der afrunder på en frisk og overraskende maner.

En øl, der prøver at give et alternativt bud på julen. Som bryggeriet skriver: ” ….fornyelse med respekt for tradition”

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar