Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 1. november 2008

Tid til en øl - Fanø Pilsner

1. November 2008
Så har vi lige sendt madklubben hjem for at lægge børnene i seng. Det var endnu engang en hyggelig aften, hvor vi fik vendt lidt af hvert. Strik, øl og hvad der ellers er sket siden sidst. Det var lidt besvær med at få årets julefrokost fastlagt, men heldigvis lykkedes det til sidst. Det har også i mange år været en tradition, hvor det er den samme familie, der hvert år inviterer og så går vi til den med øl og hjemmekrydret snaps. ( det går dog lidt roligere for sig efter der er kommet børn til ).

I dag stod menuen på kyllingelasagne og hjemmelavede medaljer til dessert. Til det fik vi et par gode engelske ales – ”Old Speckled Hen” og ”Abbot Ale” og en ”Fanø Mørk” til kagen og kaffen. Den passede fint med sine noter at lakrids og lidt chokolade.
Som forret fik vi en salat bestående af ruculasalat med rødbeder, hakkede nødder og æbler. ingredienser klæder og supplerer hinanden godt. og til det fik vi en ”Fanø Pilsner”

Fanø bryggeriet er fra 2006 og sælger deres øl over hele landet ( i hvert fald kan man få dem så langt nordpå som her). De kan fås i Salling og Brugsen, og jeg har lige købt deres julebryg også. Men den får vente et par uger endnu. Jeg synes, det er lidt for tidligt at begynde på juleøllene nu, men inden man får set sig om, er der nogle, der er udsolgt.

Fanø Pilsner er på 4,6% . Det er en lidt mørkere gylden øl med en hel del slør, da den er ufiltreret og upasteuriseret. En pilsner skal normalt være klar, men der er kommet en tendens med at brygge en ufiltreret type. Bla. skal Urquell have skabt en fantastisk ufiltreret variation. Jeg spurgte efter den på ølfestivalen, men den kan kun opleves på bryggeriet.
Duften er let og frisk og der er tale om en øl uden alt for stor livlighed. Smagen er fyldig og en smule maltet i retning af Kellerbier, og der er en let bitterhed, der balancerer smagen fint. Eftersmagen er af pæn længde.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar