Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 16. november 2008

Tid til en øl - Dalene Brygghus Juleøl

16. November 2008
I dag har jeg spillet til musikgudtjeneste og det gik efter egen mening udmærket. Det var en gudstjeneste uden prædiken og altergang, men mellem hvert af de andre normale led, skulle jeg spille et stykke, enten solo eller sammen med et klaver. Det var en musikprogram på omkring ½ time, og derudover var der salmer. Jeg brugte en smule forstærkning, og guitaren kunne fint fylde rummet ud.

I går var jeg som tidligere nævnt til juleølsmagning, og der var en lille frokostplatte med sild og steg og fiskefilet samt sylte, som jeg sprang over.
Den første juleøl på programmet var norsk og der er man jo ikke meget for høje procenter, for så kan man ikke sælge det i dagligvarebutikker, men kun i systembolaget ( eller hvad det nu hedder i Norge ). Derfor var det en let sag på 4,7%. ( Det er vi jo vant til fra vores pilsnere, men som juleøl er det ikke meget )
Dalene Brygghus er et nyt bryggeri i Egersund, hvor det i forvejen er et etableret bryggeri ved navn Berentsens Brygghus. Dalene har ikke rigtig fået en hjemmeside op at stå endnu, så det er en rigtig julenyhed, som blev præsenteret.
Dalene Brygghus har fået deres juleøl brygget hos Søgaard her i Aalborg, og det skulle været en undergæret bock. Jeg vil nu nok hævde, at procenten så burde være højere, men lad nu det ligge.
Der er brugt münchener- og karamelmalt, hvilket giver en smuk mahognifarve. Øllets absolut største trumfkort ligger i aromaen. En meget kraftig duft af anis rammer næseborene og lover godt for fortsættelsen. Desværre står resten af indtrykkene ikke mål med aromaen. Der er en anelse smag af anis og karamel, men det er kun antydet. Og øllet føles utroligt let, nærmest lidt vandet i munden.
Der er en udmærket bitterhed i eftersmagen, men ikke nok til at opveje indtrykket af en lidt for let øl.
Karakter 2+  ( plusset kommer pga lakridsduften )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar